Lótusz

Lótusz

A karma 12 törvénye, amely hitünktől függetlenül is hat ránk

2017. március 14. - Lótusz_blogger

A karma a hindu, taoista, buddhista tanítások alapja. A karma törvénye szerint minden cselekedetünk egy annak megfelelő következménnyel jár, és minden, ami történik a világban, az maga egy következmény, vagyis valamilyen oknak az okozata. A karma tágabb értelemben cselekedet. A karma szerint minden, ami a világban történik, és következménnyel jár. Vonatkozik ez cselekvésre, reakcióra, de akár természeti folyamatokra is. A karma egy olyan dolog, amiről ha nem veszünk tudomást, akkor is működik (és nem biztos, hogy azonnal látszik az eredmény. Akár több leszületés múlva is "megtörténhet"). A karma nem azonos a sorssal.

Mik a karma legfőbb törényei?

1. A legfőbb törvény: "Ki mint vet, úgy arat”.

Ez a törvény még az „ok-okozat” törvényeként is ismeretes. Amit az Univerzumnak adunk, azt kapjuk vissza. Ha Boldogságra, Szeretetre, Békére és Barátságra vágyunk… akkor boldoggá kell tennünk embertársainkat, mert ezt kapjuk vissza.

2. A teremtés törvénye

Egyek vagyunk az Univerzummal, nem önálló, elkülönült lények. Belülről, láthatatlan szálakkal kapcsolódunk egymáshoz. A belső világunk vetül ki környezetünkre. Ezért, ha magunkkal rendben vagyunk, jól érezzük magunkat, ezt a jót fogjuk kifelé sugározni.

3. Az alázat törvénye

Úgy is mondhatnánk, más szemében a szálkát, sajátjában a gerendát se... Vannak idegesítő emberek. És vannak olyanok is, akiket szeretünk, de van néhány olyan szokásuk, amit ki nem állhatunk. Azonban kedveljük őket, ezért elfogadjuk őket olyannak, amilyenek. Mi sem vagyunk tökéletesek.

4. A fejlődés törvénye

"Az út a cél." Mi, európai emberek mindig sietünk valahová, mindig oda akarunk érni valahová. De a keletiek szerint nem a cél a fontos, hogy elérjük, hanem az az út, amit a cél eléréséig megtettünk. Miközben küzdünk, lemondunk dolgokról, újra-és újra felállunk azért, hogy elérjük célunkat, fejlődünk. Mert képesek vagyunk a változásra. És ez a legfontosabb.

5. A felelősség törvénye

Az életem egy tükör. Annak a tükre, amit az addigi életemben csináltam. Akár jó, akár rossz dologról van szó - mind azt tükrözi, ahogyan viselkedem, ahogyan élek.

"Ami kint, úgy bent, ami lent, úgy fent."

6. Az összefüggés törvénye

Az összefüggés törvényét egy szemléletes példával szokták jellemezni. Azt mondják, ha Föld egyik felén egy pillangó megrebbenti szárnyát, az vihart eredményez a földgolyó másik oldalán. Vagyis, a legapróbb cselekedeteink is hatással vannak másokra, a jövőre. Bármilyen pici jó dologgal segítjük a másikat, az összeadódik és az Égi kincstárat gyarapítja. De ami a kis egónkat még inkább motiválhatja: egyszer visszakapjuk azt, amit másoknak tettünk.

7. A fókusz törvénye

Egy időben lehetetlenség két dologra koncentrálni. Ha például a jó dolgokra koncentrálsz az életben, akkor a rossz dolgok sem tűnnek annyira vészesnek. Ha haragos vagy, akkor viszont nem tudsz kedves lenni másokkal. Igyekezz mindig a jóra figyelni és a rossznak ne adj energiát.

8. A nagylelkűség törvénye

Egy tudás akkor válik ténylegesen a tieddé, ha egyszer élesben (nem is készülve rá) bizonyítanod kell. Amikor már a gyakorlatban is tudod, az a valódi tudás.

9. Az itt és most törvénye

Csak egyetlen nap van, amikor bármit megtehetsz az életben: a MA. A tegnappal már nem érdemes foglalkozni, mert elmúlt. Bár hatott arra, amik most vagyunk, attól még lehetnek új álmaink, új vágyaink aminek megvalósítására a MOST a legmegfelelőbb időpont. Csak most változtathatunk.

10. A változás törvénye

Buta az az ember, aki nap, mint nap ugyanazt csinálja, és mégis más eredményt vár tőle. Ha egy icipicit is megváltoztatja tetteit, akkor élete is megváltozik. Mivel az emberek lusták arra, hogy több erőfeszítést tegyenek, vagy változtassanak szokásaikon, ezért többször is elkövetik ugyanazt a hibát, nem tanulnak belőle. Ezért a történelem gyakran ismétli önmagát. Újra. és újra és újra. Amíg meg nem tanuljuk a leckét!

11. A türelem és jutalom törvénye

Ha naponta teszünk álmainkért, fáradhatatlanul, tudva azt, hogy egyszer megkapjuk érte a jutalmat, akkor egyszer tényleg megkapjuk érte a jutalmat! :) De ehhez kitartásra, türelemre, tudatosságra van szükségünk.

12. Az inspiráció törvénye

Azt kapod, amit adsz. A dolgok attól lesznek jók, vagy rosszak az életedben, ahogyan tekintesz rájuk. Ha történik veled valami szomorú, de megpróbálsz benne valami jót találni, és úgy tekintesz rá, mint egy lehetőségre, akkor tényleg azzá is válik. Az életed te irányítod. A karma csak végrehajtja azt, amit te megteremtettél. Ezért fontos, hogy mindenre szeretettel gondolj: a céljaidra, a szeretteidre, munkatársaidra, barátaidra - mert akkor az Univerzum szeretettel vesz körbe és segíteni fog.

Még több keleti filozófia: ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr2216333482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása