Ezt a fantasztikusan különleges receptet mindenkinek érdemes kipróbálnia, aki imádja az epret és a levendulát. Ez a két kedvenc úgy egyesül ebben a receptben, mintha egymásnak teremtették volna őket. Nézzük hogyan készül ez az ínyencség?
Levendulás eperdzsem Hozzávalók: kb. 10kg eperhez 60g almapektint így kevesebb cukorral rövidebb főzési idővel friss gyümölcsös dzsemet tudtok készíteni. Az epret mossuk meg jól, majd a virág kocsányát is távolítsuk el. Vágjátok pár darabba, majd tegyétek egy nagy lábasba. Szórjatok rá 2kg cukrot, amit előzőleg összekevertek a pektinnel. Tegyétek fel főni, szórjatok bele egy evőkanálnyi levendulavirágot és állandóan kevergetve forraljátok fel. Ha a sok hab felgyülemlik a tetején, szedjétek le róla. A főzés legvégén csepegtessetek bele 1 citrom levét, vagy 3-4 balzsamecetet, vagy akár 10-12 db citrompótlót. Forraljátok fel fel, majd töltsétek tisztára mosott üvegbe. Azonnal zárjátok le és állítsátok fejre az üveget 5 percre. Azonnal mehet is az éléskamrába. Amennyiben nem szeretnétek, hogy a dzsemben benne legyen a virág, akkor tojástartóban tegyétek a dzsembe Ha majd télen a Valentin napon előveszitek és dzsemet a párotokkal, biztos, hogy mind a tíz ujját megnyalja majd utána. Forrás: lekvaroshaz.hu