Lótusz

Lótusz

Levendulás eperdzsem

2014. május 12. - Lótusz_blogger

Ezt a fantasztikusan különleges receptet mindenkinek érdemes kipróbálnia, aki imádja az epret és a levendulát. Ez a két kedvenc úgy egyesül ebben a receptben, mintha egymásnak teremtették volna őket.   Nézzük hogyan készül ez az ínyencség? 

  Levendulás eperdzsem   Hozzávalók: kb. 10kg eperhez 60g almapektint így kevesebb cukorral rövidebb főzési idővel friss gyümölcsös dzsemet tudtok készíteni. Az epret mossuk meg jól, majd a virág kocsányát is távolítsuk el. Vágjátok pár darabba, majd tegyétek egy nagy lábasba. Szórjatok rá 2kg cukrot, amit előzőleg összekevertek a pektinnel.   Tegyétek fel főni, szórjatok bele egy evőkanálnyi levendulavirágot és állandóan kevergetve forraljátok fel.   Ha a sok hab felgyülemlik a tetején, szedjétek le róla. A főzés legvégén csepegtessetek bele 1 citrom levét, vagy 3-4 balzsamecetet, vagy akár 10-12 db citrompótlót. Forraljátok fel fel, majd töltsétek tisztára mosott üvegbe. Azonnal zárjátok le és állítsátok fejre az üveget 5 percre.   Azonnal mehet is az éléskamrába. Amennyiben nem szeretnétek, hogy a dzsemben benne legyen a virág, akkor tojástartóban tegyétek a dzsembe   Ha majd télen a Valentin napon előveszitek és dzsemet a párotokkal, biztos, hogy mind a tíz ujját megnyalja majd utána.   Forrás: lekvaroshaz.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr4016331518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása