Lótusz

Lótusz

Így imádkozd a Rózsafüzért - ha kevés időd van

2020. október 13. - Lótusz_blogger

Nem muszáj a hagyományos utat követned!

A Rózsafüzér imádsága fárasztónak és nagyon "retró" dolognak tűnhet. Pedig manapság sokkal nagyobb szükségünk van rá, mint bármikor.

https://lotusz.cafeblog.hu/2017/10/07/ebben-rejlik-a-rozsafuzer-ereje/

Az október hónap Mária hónapja, ezért ne legyünk restek, és imádkozzunk Jézus Édesanyjához, az Angyalok királynőjéhez.

A Rózsafüzértől azért "félnek" sokan, mert egy bizonyos séma alapján ismételgetni kell a bizonyos verseket, imákat. Bár nem túl jó kifogás, de ebben a rohanó világban nem biztos, hogy egyszerre van fél óránk egy ilyen lelki énidőre. Ez attól még ne tántorítson el senkit attól, hogy Rózsafüzért mondjon. Van néhány "lusta" megoldás, amellyel szinte ugyanazt az eredményt érjük el, és nem leszünk szentségtörők.

Ötletek a rendszeres Rózsafüzér imához

  • este: ha nem bírsz elaludni: ahelyett, hogy a bárányokat számolnád (én még csak egyszer próbáltam, és akkor is már majdnem 1000-nél tartottam, de még mindig nem aludtam), inkább mondj el egy Rózsafüzért. A blogon is sokféle (kipróbált :) ) Rózsafüzért találsz, a cikk végére majd beillesztek néhány elérhetőséget. Választhatsz hosszabbat, rövidebbet, olyat, amely éppen megfelel az aktuális lelkiállapotodnak. És el is jutottunk a következő "lehetőséghez":
  • amikor lelkileg kiégettnek érzed magad, szívfájdalmad van, vagy éppen túlságosan eltávolodtál a lelkedtől - kezdj el egy Rózsafüzért imádkozni - lassan (gyorsan) utoléred újra a lelked.
  • Ha nem tudsz elmondani egy egész Rózsafüzért (egyszerre), akkor mondd el részletekben. Például kezdd el reggel, mondd el az első harmadot. Aztán ebédidőben mondd el a második etapot, majd este, lefekvés előtt a 3. részt.
  • A titkokhoz csatolj személyes szándékot: ajánlj fel valamilyen jó cselekedetet, ígérj meg magadnak valamit, amit azután meg is valósítasz. Légy önzetlen.
  • Imádkozd a Rózsafüzért séta közben. Gyakran elalszom, mert sokáig fenn vagyok. Reggel bármennyire is igyekszem, nem mindig sikerül elmondanom azokat az imákat, fohászokat, amelyek a lelkemet teljesen megerősítik. Van, hogy éppen egy Rózsafüzért nincs időm befejezni, mert mennem kell munkába. Te is gyakorold ezt!
  • Félsz valamitől? Zaklatott vagy? Mondj el egy Rózsafüzért, és ajánld fel azért az ügyért, amely aggaszt.
  • A Rózsafüzér nem egy olyan dolog, amelyet be kell magolni. Minél inkább magad előtt látod a képeket, annál jobban át tudod élni. Ezért nyugodtan hallgass zenét, nézegess képeket.
  • Nemcsak séta, de akár sportolás, házimunka, vagy edzés során is elmondhatod a Rózsafüzért.
  • Utazás közben, vagy ha éppen egy sorban várakozol, akkor se legyél rest, és mondd a Rózsafüzért.
  • Mindig legyen nálad egy Rózsafüzér. Nem divatból... bár manapság  egyre többen viselik, mert trendinek tartják. De. Nem játék! Megvéd, segít, lelkileg táplál téged.

Íme a három legerősebb, segítő Rózsafüzér:

https://lotusz.cafeblog.hu/2017/05/22/szent-rita-rozsafuzere/

https://lotusz.cafeblog.hu/2020/09/07/maria-konnyei-csodat-tesznek-eletedben/

https://lotusz.cafeblog.hu/2019/09/11/szent-filomena-csodatevo-kilencede/

Használd őket bátran!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr6816334560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása