Ma egy barátnőmnek köszönhetően egy nagyon finom házi perec receptet hozok nektek.
Az elkészítés nem olyan bonyolult, mint hinnétek!
A perecek néhány napig akár uzsonnára is vihetők: guszták és finomak, teával, gyümölcslével laktatóak is. A gyerekek kedvence.
Hozzávalók:
1 kg liszt
fél liter tej
25 dkg zsír
3-4 kávéskanál só (elbír egy kicsivel többet is)
4 dkg zsír
A zsírt elmorzsolom a liszttel, bele rakom a 3-4 kávéskanál sót. Az élesztőt felfuttatom a fél liter tejben, majd hozzá adom a liszthez. Jól összegyúrom, könnyű rugalmas tésztát kapok. Hagyom fél órát pihenni.
Kb 180 fokon sütöm, addig míg szép arany színt nem kap.
A sót rácsöpögtetem mikor kiveszem a sütőből.