Nem bögrés, nem olcsó, nem egyszerű... Viszont ellenállhatatlan!
Nem hiába mondják, hogy a pasik nagyobb gourmand-ok, mint a nők! Viktor is a szuperül főző-sütő férfiak táborát gyarapítja. És még szingli! Nem is értem miért... Úgyhogy minden szép fenekű harmincas csajszinak csak ajánlani tudom :) (ugyanis a popó a gyengéje). :)
Na de térjünk vissza a konyhai örömökre! Mi kell hozzá, és hogyan készül ez a finom desszert?
Hozzávalók:
A masszához
- 1 zacskó csokis "zabfalatok" keksz
- 1 evőkanál kakaó
- 5 dkg vaj
- 3 kis dobozos mascarpone
- 1 doboz nagy tejföl
- 15 dkg (=kb. 12 evőkanál) porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 dkg (2 púpozott kanál étkezési keményítő)
- 4 db tojás
- 1 citrom reszelt héja
A forma kikenéséhez
- 1 evőkanál vaj
20-30 dkg gyümölcs (pl. málna+szeder+kék áfonya=20-30 dkg, amiből a tésztába kerül nagy része, a kis maradékból az öntetet készítjük)
Elkészítés
- Melegítsük a sütőt 180 fokra. A formát vajazzuk ki és béleljük sütőpapírral.
- A kekszet aprítógépben összemorzsoljuk, vagy (ha éppen haragszunk valakire jó levezetés :)) fagyasztózacskó és egy nyújtófa segítségével is zúzzuk apró darabokra.
- A vajat olvasszuk meg és a darált keksszel gyúrjuk össze.
- Tegyük a masszát a tortaforma aljába és nyomkodjuk laposra az alapnak. A sütőben (középen, légkeverésnél 160 fokon) süssük 10 percig.
- Közben a szobahőmérsékletű krémsajtot, a tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot keverjük simára. Egyenként tegyük hozzá a tojásokat, és gyorsan keverjük bele a keményítőt.
- A masszát kenjük a süteményalapra, és a sütőben (középen) ugyanazon a hőfokon 1 órát süssük. A tortát késsel válasszuk el a forma oldalától és hagyjuk kihűlni.
- Az öntet: pici cukrot kevés vízzel összekeverjük, hogy folyós állaga legyen. Ezzel öntsük nyakon a kész tortát.
Jó étvágyat!
Még több recept ITT.