Lótusz

Lótusz

Viktor ellenállhatatlanul csábító New yorki sajttortája

2014. szeptember 08. - Lótusz_blogger

Nem bögrés, nem olcsó, nem egyszerű... Viszont ellenállhatatlan!

6

Nem hiába mondják, hogy a pasik nagyobb gourmand-ok, mint a nők! Viktor is a szuperül főző-sütő férfiak táborát gyarapítja.  És még szingli! Nem is értem miért...  Úgyhogy minden szép fenekű harmincas csajszinak csak ajánlani tudom :) (ugyanis a popó a gyengéje). :)

Na de térjünk vissza a konyhai örömökre! Mi kell hozzá, és hogyan készül ez a finom desszert?

5

Hozzávalók:

A masszához

  • 1 zacskó csokis "zabfalatok" keksz
  • 1 evőkanál kakaó
  • 5 dkg vaj
  • 3 kis dobozos mascarpone
  • 1 doboz nagy tejföl
  • 15 dkg (=kb. 12 evőkanál) porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dkg (2 púpozott kanál étkezési keményítő)
  • 4 db tojás
  • 1 citrom reszelt héja

A forma kikenéséhez

  • 1 evőkanál vaj
Díszítésként, ízesítésként

20-30 dkg gyümölcs (pl. málna+szeder+kék áfonya=20-30 dkg, amiből a tésztába kerül nagy része, a kis maradékból az öntetet készítjük)

 

Elkészítés

  1. Melegítsük a sütőt 180 fokra. A formát vajazzuk ki és béleljük sütőpapírral.
  2. A kekszet aprítógépben összemorzsoljuk, vagy (ha éppen haragszunk valakire jó levezetés :)) fagyasztózacskó és egy nyújtófa segítségével is zúzzuk apró darabokra.
  3. A vajat olvasszuk meg és a darált keksszel gyúrjuk össze.
  4. Tegyük a masszát a tortaforma aljába és nyomkodjuk laposra az alapnak. A sütőben (középen, légkeverésnél 160 fokon) süssük 10 percig.
  5. Közben a szobahőmérsékletű krémsajtot, a tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot keverjük simára. Egyenként tegyük hozzá a tojásokat, és gyorsan keverjük bele a keményítőt.
  6. A masszát kenjük a süteményalapra, és a sütőben (középen) ugyanazon a hőfokon 1 órát süssük. A tortát késsel válasszuk el a forma oldalától és hagyjuk kihűlni.
  7. Az öntet: pici cukrot kevés vízzel összekeverjük, hogy folyós állaga legyen. Ezzel öntsük nyakon a kész tortát.
1

Jó étvágyat!

Még több recept ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr1616331662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása