Lótusz

Lótusz

Tedd meg ezt a boldog élethez!

2020. július 31. - Lótusz_blogger

7 lépés a boldogság eléréséhez.

7 lépésben növelheted a boldogságod! A pszichológusok a pontos számokon vitatkoznak, de abban egyet értenek, az, hogy az egyén hogy érzi magát, nem a génektől és nem a körülményektől függ, hanem attól, hogy mit csinál szándékosan! Hogy mit jelent ez? Mindenkinek vannak szokásai, jók is, rosszak is. Ahhoz, hogy egy új szokást kialakítsunk, 28 napnak kell eltelnie úgy, hogy az új szokást "magunkra erőltetjük". De egy hónap elteltével bizony beépül és jobbá teheti életünket. Az alábbiakban 7 egyszerű lépést, vagyis feladatot kínálok ahhoz, hogy a boldogság beépüljön életedbe!

1. Mozogj rendszeresen! 

Tudományos tény, hogy a mozgás feltölt energiával, levezeti a stresszt és tisztítja az elmét.

2. Vedd körbe magad barátokkal a családoddal! 

Ha körbeveszed magad barátokkal a családdal, akkor a hangulatod sokkal jobb. Ők támogatnak, ha rossz a kedved, és veled örülnek, ha sikert érsz el. Ez boldogabbá és egészségessé tesz.

3. Táplálkozz egészségesen! 

Legegyszerűbb és leghatásosabb módja a boldogság elérésének, hogy egészséges ételeket fogyassz! Kutatók kimutatták, hogy az egészségtelen ételektől (LÁSD MÉG) a hangulatod is rossz lesz! Depressziót, szorongást és álmatlanságot okozhatnak! (De pl. az olajos magvak javítják a kedélyállapotot: mogyoró, dió...)

4. Segíts másokon, hogy segíts magadon! 

Segíts másoknak, hogy segíts magadon! Úgy vagyunk programozva, hogyha másoknak segítünk, az jó érzéssel tölt el bennünket. Tehát, ha örömmel segítünk, az a lelkünkre is jó hatással van! Boldogabbnak érezzük magunkat!

5. Menj ki a szabadba! 

A szabadban töltött idő, különösen a természet lágy ölén eltöltött percek lendületet adnak az érzelmi jólétünkhöz.

6. Aludj többet, érezd jobban magad! 

Az alváshiány nemcsak a munkahelyen, de akár az iskolában is problémát okozhat: a figyelemhiány, a feszültség nem segít a boldogság elérésében! Figyeljünk oda az elegendő alvásra! A boldogság kedvéért! :)

7. Meditálj (relaxálj) a boldogabb életért! 

A Transzecendentális Meditáció kutatói azt állapították meg, hogy a meditáció alatt az agyunk úgy működik, hogy pihentebbek és frissebbek, pozitívabbak leszünk tőle. Ilyen lehet még az ima, a relaxáció, az agykontroll is!

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr8116334530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása