Nyáron az egyik kedvenc nassolni való a görögdinnye: lédús, egészséges, és a szomjat is oltja. Egy kánikulai napon több kilót is megeszünk belőle. DE mi van azokkal a huncut magokkal?
Én általában, ha nagyon szépen akarom enni, akkor kipiszkálom egy késsel. De ha már nagyon éhes vagyok, vagy épp lusta, akkor a maggal együtt teszem magamévá ezt a finom gyümölcsöt.
Miért fogyaszd el te is? Rendkívül jó hatása van az emésztésre.
A dinnyemag legjobb felhasználása: forrald fel, szárítsd meg, majd törd össze (daráld le). Gazdag rosttartalma csodás fegyver az emésztés helyreállításában és kiváló a bélben található élősködők ellen.
A görögdinnye magja a gyulladás kezelésére is kiváló, citrullin és antioxidáns tartalma pedig alapvető fontosságú a magas vérnyomás és az érelmeszesedés kezelésében.
A 20. században már felismerték az amerikai tudósok, mennyire jó hatással van a görögdinnye magja a húgyúti és veseproblémákra is. A friss magok vízhajtó hatásúak, kimossák a veseköveket és a homokot.
Emellett a görögdinnye magja erősíti a szívizmot is, javítja a memóriát, a koncentrációt és a bőrt rugalmassá teszi. Teát is lehet készíteni belőle, de a magot is el lehet rágcsálni, mint egy schnaket. (Nekem a gyümölccsel együtt lecsúszik).
A cukorbetegek számára is ajánlott, és a libidót is fokozza.
Görögdinnye mag igen gazdag magnéziumban, A-, B- és C-vitaminban, antioxidánsokban, mangánban, kalciumban, többszörösen telítetlen és mono telített zsírban.
Görögdinnye mag tea
Törjünk össze 4 evőkanál friss görögdinnye magot. Adjuk 2 liter vízhez és forraljuk 15 percig.
Igyuk a teát két napig, majd a harmadik napon tartsunk szünetet. Az optimális eredmény elérése érdekében 2-3 hétig kúráljuk magunkat dinnyemag teával.
Szóval ezután fogyaszd te is el! :)
Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!
Kövess a FACEBOOK-on is!
(via)