Lótusz

Lótusz

Te kiköpöd vagy lenyeled? A görögdinnye magja nagyon hasznos!

2015. június 16. - Lótusz_blogger

Nyáron az egyik kedvenc nassolni való a görögdinnye: lédús, egészséges, és a szomjat is oltja. Egy kánikulai napon több kilót is megeszünk belőle. DE mi van azokkal a huncut magokkal?

Én általában, ha nagyon szépen akarom enni, akkor kipiszkálom egy késsel. De ha már nagyon éhes vagyok, vagy épp lusta, akkor a maggal együtt teszem magamévá ezt a finom gyümölcsöt.

Miért fogyaszd el te is? Rendkívül jó hatása van az emésztésre.

dinnye

A dinnyemag legjobb felhasználása: forrald fel, szárítsd meg, majd törd össze (daráld le). Gazdag rosttartalma csodás fegyver az emésztés helyreállításában és kiváló a bélben található élősködők ellen.

A görögdinnye magja a gyulladás kezelésére is kiváló, citrullin és antioxidáns tartalma pedig alapvető fontosságú a magas vérnyomás és az érelmeszesedés kezelésében.

A 20. században már felismerték az amerikai tudósok, mennyire jó hatással van a görögdinnye magja a húgyúti és veseproblémákra is. A friss magok vízhajtó hatásúak, kimossák a veseköveket és a homokot.

Emellett a görögdinnye magja erősíti a szívizmot is, javítja a memóriát, a koncentrációt és a bőrt rugalmassá teszi. Teát is lehet készíteni belőle, de a magot is el lehet rágcsálni, mint egy schnaket. (Nekem a gyümölccsel együtt lecsúszik).

A cukorbetegek számára is ajánlott, és a libidót is fokozza.
Görögdinnye mag igen gazdag magnéziumban, A-, B- és C-vitaminban, antioxidánsokban, mangánban, kalciumban, többszörösen telítetlen és mono telített zsírban.

 Görögdinnye mag tea

Törjünk össze 4 evőkanál friss görögdinnye magot. Adjuk 2 liter vízhez és forraljuk 15 percig.

Igyuk a teát két napig, majd a harmadik napon tartsunk szünetet. Az optimális eredmény elérése érdekében 2-3 hétig kúráljuk magunkat dinnyemag teával.

Szóval ezután fogyaszd te is el! :)

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess a FACEBOOK-on is!

 (via)

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr2516332182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása