Lótusz

Lótusz

Mi legyen egy női táskában kánikula idején?

2015. július 06. - Lótusz_blogger

A női táska rejtelmeinél nem sok olyan dolog van, amit még egy atomtudós sem tud megfejteni.

A retikül olyan kincseket rejthet, amire egyetlen férfi nem gondolna. Valamelyik nap csörgött a telefonom. Elkezdtem kutatni a táskámban: először egy fél literes ásványvizes palack, aztán egy kétnapos szendvics, majd egy fél tábla csoki, ezt követően pedig egy hajkefe került a kezembe. De a telefon még mindig csörgött...

Szóval ez egy átlagos napon megtalálható kütyük és bigyók halmaza... De mi van ilyenkor, amikor kinn 40, nálam benn a lakásban egy lapostetős zárószintjén 39 fok van?

Elmondom, én hogyan készülök ilyenkor a lakásból kilépni. Avagy mit tartalmaz a táskám nyáron.

1. Legyező

 

Néhány éve teljesen beleszerettem a legyezőkbe. Annyira nőcis, annyira kihívó és nem mellesleg még hasznos is: bármikor előkaphatod, és azonnal így szellőt generálhatsz magad körül.... Oké, tudom, egy trópusi tengerparton jobban esne, ha egy izmos bennszülött pálmaággal legyezne.... Na de ébresztő! Inkább kapd elő a kínaiban 300 forintért vásárolt legyeződ és hűtsd le magad! :)

2. Nedves törlőkendő

 

A nedves (smink) törlőkendő is nagyon jó szolgálatot tehet.Amikor már úgy érzed, hogy patakokban folyik rólad a víz, egy ilyen kendővel akár az arcod, akár a hónaljad, illetve bármely testrészed felfrissítheted.

3. Víz

 

Mindig legyen nálad víz! Árulnak kis kétdecis ásványvizeket. Ezek bármelyik női táskába beleférnek és szó szerint életet menthetnek. Egyébként is napi 3-4 liter vizet kell fogyasztani.

4. Mentolos rágó

 

Amikor a vized elfogyott és szomjas vagy, néhány percre enyhülést hozhat a mentolos rágógumi is. Ha még randit is tervezel, akkor pedig végképp kötelező! :)

5. Mini-ventilátor

 

Na jó, ez nem mindegyik táskába fér bele, pedig jó szolgálatot tehet egy elemes mini-ventilátor is. Csak előkapod a táskádból és azonnal a lágy szellő hulláma hűti az arcod. Ilyen ventilátor létezik usb-véggel is, amit pedig a laptopodba lehet bedugni.

6. Ernyő

 

Mivel rebesgetik, hogy szerdára ideér a vihar, az eső, akár a napsütés ellen, akár az eső ellen jó lesz az ernyő. Ezek a régi mádámok sem véletlenül járkáltak ernyővel száz évvel ezelőtt...

7. Napolaj

Amint kilépsz a munkahelyedről, délután akár 10 perc alatt is le lehet égni. Ezért nem árt, ha van nálad napolaj is.

8. Hajgumi

Ha hosszú a hajad mindenképpen jó hasznát veszed. Nem muszáj egész napra felgumizni, de ha már nem bírod, egy kicsit megemelheted a hajad, hogy ne melegítse a nyakad.

A drogériákban krémekből, kendőkből mini méretű is vásárolható, ezek elférnek a táskában!

Az én táskámban a ventilátoron kívül a többi mind van...

DE! AMI A LEGJOBB: Fagyi a kézbe (amit otthon is elkészíthetsz gyorsan: IDE kattints).

Ha bejöttek a tippjeim, oszd meg másokkal is!

Kövess a FACEBOOK-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr4216332232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása