Lótusz

Lótusz

12 érdekesség az Unikornisokról

2020. augusztus 20. - Lótusz_blogger

Tudtad?

Manapság kicsik-nagyok egyaránt kedvelik az Unikornissal díszített használati- és dísztárgyakat. A webshopokon külön "Unikornis-szekció" létezik. De miért is vagyunk oda annyira ezekért a mítikus lényekért?

https://giphy.com/gifs/unicorn-black-and-white-hipster-bmsCgWQEH9txC

  1. Az Unikornis (uni=egy conrus=szarv) egy mítikus lény: ló alakú állat, lófeje, fehér lóteste, őzlába és oroszlánfarka van, homloka közepén egyenes, hegyes szarvval.
  2. Az Unikornis hazájának Indiát vagy Afrikát tartják - Afrikában állítólag Unikornist ábrázoló sziklarajzokat találtak egyes utazók.
  3. Az Unikornis ma reneszánszát éli, de már az ókori írók egyes műveiben is felbukkant (Arisztotelész, Plinius, Aelianus).
  4. Az Unikornis Skócia nemzeti állata, és a 12. század óta használják címerekben.
  5. Azonban ennél sokkal régebb óta léteznek: Lemuria és Atlantisz idejében az Unikornisok még jelen voltak fizikai testben is. Ma a fehér lovak állnak hozzájuk a legközelebb a fizikai síkon.
  6. A (Mennyei) Unikornis egy az isteni állatok közül, aki a fényt és a legtisztább erőt testesíti meg.
  7. Az Unikornis szarva a harmadik szeméből nő ki, amellyel megérint és gyógyít másokat.  A szarv egy jelkép: a hatalom, az erő, Isten kardjának és a spirituális megtermékenyítésnek (Szűz Mária) a jelképe. A legenda szerint aki ebből a szarvból készült pohárból iszik, mindig egészséges lesz, és ha a szarvat porrá őrlik, minden mérget semlegesít. Ezért az ókorban a királyok gyakran használtak ilyennek hitt port (amely valójában legtöbbször egy rinocérosz szarvából készült). III. Pál pápa állítólag 12.000 aranyat fizetett egy „unikornis” szarváért. - Szarvának ábrázolása a 18. században jelent meg a patikák címerében.
  8. Az Unikornist csak úgy lehet elfogni, ha egy szűz leányt ültetnek le útjába, az előtt letérdel, és ölébe hajtja a fejét- a legendák szerint.
  9. Milyen tulajdonságokkal ruházzák fel az Unikornist? Az ősi leírások szerint az Unikornis jellemzői: ártatlanság, tisztaság, mágikus gyógyító erő, gyönyörű, méltóságteljes megjelenés, kecsesség, jóindulat;
  10. Az Unikornis segít az energiákkal való munkában (észlelés, növelés, harmonizálás, tisztítás, átalakítás), a spirituális látás fejlesztésében, az intuíció növelésében, a lehetőségek felismerésében és bevonzásában, a jósálmok megálmodásában és megfejtésében, a bölcsesség elérésében.
  11. Támogat az egységtudat megtapasztalásában, varázslatot és örömöt hoz életünkbe. Segít elérni a szellemi képzettségek legmagasabb fokát. Ha odafigyelünk rá, jelzi a negatív energiákat és segít semlegesíteni azokat.
  12. Az Unikornis a hit erejét ajándékozza nekünk. Segít elérni, hogy áttörhessük korlátozó félelmeink falát. Az állatok egyik legbölcsebbike, aki megmutatja, hogy valójában nincsenek korlátaink. Segíthet elérni, amiről nem is sejtettük, hogy lehetséges. Látja a bennünk lakozó potenciált, segít kihozni belőlünk a legjobbat és segít valóra váltani a kívánságainkat. Ezzel megtanít bennünket helyesen teremteni.

https://lotusz.cafeblog.hu/2017/03/01/milyennek-latnak-az-unikornisok/

főkép: pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr7816334544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása