Lótusz

Lótusz

Ferenc pápa 10 tanácsa a boldog élethez

2014. október 25. - Lótusz_blogger

Jorge Mario Bergoglio, azaz Ferenc pápa nagyon kedvelt a hívek között. A Viva című argetin lapnak nyilatkozott arról, hogyan lehet 10 egyszerű tanács megtartásával kiegyensúlyozott és boldog életet élni. Ferenc pápa arra int, hogy ezek a tanácsok nemcsak olvasásra szántak, hanem cselkevésre buzdítanak! 

1. Élni és élni hagyni Ez legyen minden egyes ember vezérlőcsillaga. Úgy éljük életünket, hogy mások is ugyanezt megtehessék.

2. Nyíljunk meg másoknak Hogy elkerüljük az egocentrizmust, az önimádatot, a kevélységet nyíljunk meg más emberek felé, ne éljünk magunkba zártan. Legyünk nagylelkűek, adjunk másoknak is magunkból.

3. Higgadt, békés életvezetés Nyugalomban és békében éljünk a Földön, jóindulat és alázat vezessen minket, embereket.

4. A szabadidő megfelelő kihasználása Adjunk teret a művészeteknek, élvezzük az irodalmat, forduljunk egymás felé és játsszunk a gyerekekkel. A pápa sajnálatát fejezte ki, hogy a fogyasztói társadalomban mindinkább háttérbe szorulnak ezek az értékek, s a szorongás, a stressz tölti ki a szabadidőnket is. A Szentatya úgy fogalmazott, muszáj a sok munka mellett, hogy a gyerekekre, a családra is jusson idő. Fontos, hogy a családtagok szakítsanak időt az egymással való beszélgetésre.

5. A vasárnap fontossága A hetedik nap a pihenés és a család napja. Töltsük egymással.

6. A fiatalokról Méltóságteljes munkát adjunk a fiatal generációnak. Fontos, hogy a fiatalok megfelelően használják kreativitásukat, lendületüket, mert szükségünk van rájuk. A fiatalok lehetőségek nélkül rossz irányba sodródhatnak.

7. Óvd és tiszteld a természetet Az emberiség egyik legnagyobb kihívása napjainkban a természethez való viszonyulás. Az nem fog menni a végtelenségig, hogy mi emberek zsarnoki módon kizsigereljük bolygónkat. Figyelj oda a saját környezetedre.

8. Gondolkodj pozitívan A másokról való rosszindulatú pletykával nemcsak másoknak, de magunknak is árthatunk, mert önértékelési hibákhoz vezethet. A negatív gondolatok száműzése lelki egészséghez vezet.

9. Tiszteld mások hitét Fogadd el és értsd meg, ha egy ember más valamiben hisz, mint te. Azért mer valaki más hitet vall, még nem feltétlenül rossz ember.

10. Tegyél a békéért, ne csak hangoztasd Számtalan háború dúl ma a világban, a békéért pedig mindig fel kell emelnünk a hangunkat. A béke nem néma, nem a csend kíséri, de mindig cselekvő! Nézd meg a Ferenc pápa mobilalkalmazásáról szóló cikket is! ITT. Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr1516331732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása