Lótusz

Lótusz

Pápai mobilalkalmazás a híveknek

2014. október 24. - Lótusz_blogger

2014. október 13-án útjára indult a Pápa-mobil magyar nyelvű applikáció okostelefonra és tabletre.
https://lotuszlelek.blog.hu/media/image/imported/2014-10-24/16331730/k_papa_mobil.jpg
Elsőként a Magyar Kurir számolt be arról, hogy Pápa-mobil elnevezéssel mobilapplikációt fejlesztettek ki, mely segítségével gyorsan elérhetők lesznek a szerdai katekézisek, különböző írott üzenetek és a Magyar Katolikus Egyház legfrissebb hírei is. Az app eddig androidos telefonokon elérhető, de néhány hét múlva már az iOS rendszer is tudja majd futtatni.
Ferenc pápa iránt, akárcsak a világ más  keresztény csoportjaiban a katolikus hívek között óriási az érdeklődés. Ez a mobilalkalmazás segít abban, hogy az érdeklődők gyorsan tudjanak meg híreket a szeretve tisztelt személyről.
A Pápa-mobil alapjául a külföldön már elterjedt, több idegen nyelven elérhető alkalmazások szolgáltak (pl. The Pope App). Aki elkezdi használni az applikációt, hiteles és hivatalos forrásból folyamatosan nyomon követheti Ferenc pápa megnyilatkozásait, és értesülhet a Magyar Katolikus Egyház legfrissebb híreiről is.
Az alkalmazás tulajdonosa és működtetője a Magyar Kurír Szerkesztősége, mely a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia félhivatalos hírportálja, ami a világhálón 2005 óta működik.
"Az alkalmazáson belül külön rovatban jelennek meg a különböző világnapok alkalmából kiadott pápai üzenetek, a Szentatya szokásos szerdai általános kihallgatásán elhangzó katekézisek, a vasárnaponkénti Angelus, illetve – húsvéti időszakban – Regina Coeli imádságok éppúgy, mint a Szent Márta-házban hétköznap reggel mondott homíliák. Önálló rovatot kaptak a Szentatya más jelentős alkalomból mondott prédikációi, Twitter-üzenetei, illetve a magánkihallgatásokról és csoportos audienciákról szóló híradások is. A Ferenc pápával kapcsolatos egyéb cikkeket a „További hírek” rovatban olvashatják a Pápa-mobil felhasználói."

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (ITT) számolt be az alábbi érdekes lehetőségről a hívek számára.

Az applikáció ITT tölthető le.

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr816331730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása