Szentgyörgyi palacsinta: a palacsinta, amelyik süteménynek álcázta magát
Igen, mert ez egy süti, ami palacsintából készül. Készítsd el a palacsintákat (keverd be, süsd ki). Innnetől kezdődik az izgalom!
Keverj össze 15 dkg diót és 15 dkg cukrot annyi tejjel, hogy pépes legyen a dió tőle.
Töltsd meg a palacsintákat, majd tekerd fel és keresztbe (vagy hosszába, na ebbe mindig belebonyolódom), vágd 4 centis darabokra. Sorakoztasd a palacsintákat szorosan egymás mellé egy kivajazott jénai tálba.
Ha beleállítottad a palacsintákat a tálba, akkor keverj össz két tojás sárgáját 2 kanál cukorral, majd ajd hozzá 2 dl tejet. Keverd össze és öntsd a tálba, hogy ellepje a palacsintákat.
Told be a sütőbe és addig hagyd benn, amíg elkészíted az alábbi masszát:
Amíg sül, 2 tojás fehérjét 2 kanál cukorral habosra felverjük. Egy kis sárgabaracklekvárt keverhetünk a habba. A habot rákenjük a megsült a palacsintára és addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
A végeredmény magért beszél:
Bár kicsit macerás, a végeredmény miatt érdemes kipróbálni! Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Még több receptet ITT találsz.
Áldás! Lótusz