Lótusz

Lótusz

Müller Péter: egyetlen dologtól lesz értékes az életünk

2016. május 03. - Lótusz_blogger

Müller Péter gondolatai az élet legfőbb értékéről, a szeretetről.(life.hu)

 

"Az ember végül rádöbben, hogy egész életében csak az volt az igazán értékes, örömteli és jó, amikor szeretett. És szerették."

"A többi csak rögeszme, lázálom, értelmetlen rohanás, én most az igazi szeretetről beszélek, amelyben sok áldozat és lemondás is van. Főleg az. Csak hogyha szeretünk: észre sem vesszük. A szeretet meleg. És ha elmúlik, azt mondjuk: kihűl. Ezért ég „harminchat fokos lázban” a testünk, mert élet és szeretet: egy. Ha már nincs szeretet, élet sincs.

A halálban testünk is kihűl.

A szeretet légkörében meleg van. És ez ott kezdődik, hogy belőlem árad. Énbelőlem indul. Meleg lesz körülöttem. De ez csakis akkor jöhet létre, ha magammal is jó viszonyban vagyok, ha van bennem valaki, akit szeretek. Ha azt érzem, hogy jó magammal is együtt. Mondják ezt harmóniának is. A szó nem fontos. Mindenki tudja, miről van szó.

Nem értelmi, nem is érzelmi kérdés. Nem is csak sugárzás kérdése. Több. Életkérdés. Ha szeretek, jó élni. Ha nem… csak szorgalmi feladat az életem. Még annyi sem… Jó, ha erre az ember nemcsak az útja végén jön rá, hanem mindjárt az elején. Vagy a közepén. Sohasem késő."

A szeretet mindent melegséggel, energiával tölt meg. Jobbá és szebbé tesz. A nem-szeretet=szeretetlenség viszont hideg, energiátlan, korlátoz, gátol mindenben. A pokol sem azért annyira fájdalmas, mert fájdalmas: az a fájdalom, amit ott érez az ember nemcsak fizikai fájdalom, hanem lelki is. Lelki fájdalom, mert elmulasztottunk valamit, amit már nem tudunk pótolni.

De a szeretet hiánya, a magány, is épp ennyire fájdalmas tud lenni. Amikor úgy szeretnénk már valakit szeretni, de nincs. Azt mondják, mindig van mit/kit szeretnünk. És tényleg így van. Mindig meg kell találnunk azt az alanyt, akit szerethetünk. Sok idős néni bácsi kutyát, cicát tart, azért, hogy a magányukat enyhítsék. És ezek az állatok sokszor meg is adják nekik azt a ragaszkodást és szeretet, társaságot, amire szükségük ban (ha már a családtagok ennyit dolgoznak és nincs idejük az idősekre).

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is. Hasonló cikkek eléréséért kattints a FACEBOOK-oldalra.

Áldás! Lótusz

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr1016332840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maria Es Karoly Molnar 2016.05.04. 09:45:46

NEMTUDOM , HOGY MITIMÁTKOZAK HOGY A FIAM RÁMHAGASON , MENJEN GYOGYITASAMAGÁT ... BAJBANVAN DE NEM MEGY AZ ORVOSHZ ...

Lótusz 2016.05.04. 11:02:40

Kitartóan kell imádkozni: Miatyánk, Üdvözlégy... Amit ismersz, amit szeretsz... Szentolvasó is segíthet. Szeretettel: Lótusz
süti beállítások módosítása