A fröccs bor és a szódavíz keveréséből készülő ital. 2013-ban felvették a Magyar Értéktárba.
A fröccshöz először is Jedlik Ányosnak fel kellett találnia a szódavizet és a szódavíz palackozásának technikáját. Ez az 1800 éves derekán történt. Az első fröccs a legenda szerint Fáy András birtokán készült, ahová Jedlik vitte a szódáját. Ekkor készítették el az első spiccert, melyet végülis Vörösmarty Mihály, aki maga is ott vendégeskedett, nevezett el fröccsnek. A "Fóti dalban" írt róla először: „fölfelé megy a borban a gyöngy”.
https://www.playbuzz.com/melbeee10/nagy-ny-ri-fr-ccs-kv-z
[embed height="0" recommendation="0" sharebuttons="0" fbcomments="0" iteminfo="0"]https://www.playbuzz.com/melbeee10/nagy-ny-ri-fr-ccs-kv-z[/embed]