Lótusz

Lótusz

Így kell jól lazítani Müller Péter szerint

2016. október 12. - Lótusz_blogger

Vasárnap van, ha módunk van pihenjünk.

Mert a pihenésre, relaxálásra, feltöltődésre időről időre szükségünk van. Mindenkinek van erre valami technikája. Van, aki elmegy sétálni az erdőbe, van, aki beleül egy kád forró vízbe és ott ereszti ki a gőzt, van aki sportol és van, aki meghallgat egy meditációt (és néha belealszik ,-) ). A pörgős hétköznapok után hétvégén, vagy akár minden este kell, hogy elengedjük a feladatokat, az izgalmakat...

Müller Péter a lazítás titkának a SÓHAJ-t tartja:

A mély sóhajtáshoz föl kell emelni a fejedet, talán azért, hogy meglásd a végtelen, kék égboltot. Vagy sötétben a biztató csillagokat.

A sóhaj: titok. Először is távozik belőled a fölösleges feszültség. Főleg a mellkasod felső részéből. Minden jógagyakorlat így indul. Ez a lazítás titka, az alsó, rekeszizom-légzés titka, a megnyugvás pszichoszomatikus módja. 

 

Sóhajts!

 

Fölfelé az égre pedig azért nézel, hogy szabaddá váljon a tüdőd alsó része, ahol belső energiád forrása van. Ha ilyenkor nincs csukva a szemed, látod, hogy milyen gyönyörűséges mindenség lakója vagy. Az emberi képzeletben az égben lakik a szabadság, a mennyország, a fönti világ, az Isten.

Bánatodban, gondodban sóhajtsz, és meglátod, milyen csodában élsz!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr8916333172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása