Lótusz

Lótusz

Szerelem a Feng shui szerint

2017. június 29. - Lótusz_blogger

A Feng shui, az ősi térrendezés, amely valójában egy ősi tudás arról, hogyan tudjuk célunkat elérni és hogyan tudjuk emberi kapcsolatainkat is harmonikusabbá, tartalmasabbá tenni.

A Feng shui alapját a különböző elemek képezik: a fa, tűz, föld, fém, víz. Ez a sorrend egyébként a "tápláló ciklus", tehát pl. a fa elem táplálja a tüzet. A tűz elem táplálja a földet. A Föld pedig a fémet...

A "pusztító ciklus" a fenti ellentéte: tehát a tűz "elégeti a fát"; a fa kiszívja a föld erejét... és így tovább.

A TŰZ elemhez tartozó évek a következők: 1946, 1947, 1956, 1957, 1666, 1967, 1976, 1977, 1986, 1987, 1996, 1997

A FA évei: 1944, 1945, 1954, 1955, 1964, 1965, 1974, 1975, 1984, 1985, 1994, 1995

Víz évei: 1942, 1943, 1952, 1953, 1962, 1963, 1972, 1973, 1982, 1983, 1992, 1993

Fém évek: 1940, 1941, 1950, 1951, 1960, 1961, 1970, 1971, 1980, 1981, 1990, 1991

Föld- évek: 1948, 1949, 1958, 1959, 1968, 1969, 1978, 1979, 1988, 1989

Keresd meg a születési éved, majd a szerelmedét és olvasd el, mennyire illetek egymáshoz?

 

Tűz és Tűz

A Tűz-jegyű emberek tele vannak lelkesedéssel és optimizmussal. A két Tűz-jegy kombinációja rendkívül erős köteléket jelent. A Tűz-emberek közötti szövetséget egy harmadik, kívülálló sehogy nem tudja szétszedni. Nagyon összetartóak és impulzívak.

Tűz  és Föld

Ez egy nagyon harmonikus kapcsolat lehet. A kombináció tagjai folyamatosan ösztönzik és táplálják egymást. A Tűz csodálatos fantáziája  és érzékisége kapcsolódik össze a Föld által megteremtett sikerrel és stabilitással.

Tűz és Fém

A Tűz képes megolvasztani a Fémet, ezért ez nehézséget okoz a párnak. A Fém elemet képviselő megpróbálja rákényszeríteni akaratát a partnerre, amely katasztrofális következményekkel jár. A Tűz fokozatosan elpusztítja a Fémet. Mindkettő hajlamos a harcra és megpróbálják legyőzni egymást. Szerencsére nincsenek a humorérzék hiányában, amellyel a legnehezebb helyzetet is megoldják. Az otthonukba a Föld elemű berendezési tárgy hozhat egy kis megnyugvást, stabilitást.

Tűz és Víz

Ez a kombináció kissé hátrányosnak tekinthető, mert a víz eloltja a tüzet. Azonban a víz kreativitásával pozitív energiát adhat a Tűz elemű félnek a vállalkozásában, képes őt inspirálni. Bár mindkét fél kiváló kommunikációs készséggel rendelkezik, nehezen közvetítik egymás felé a legmélyebb érzéseiket. A pár számára hatásos lehet, ha a házban a Fa elem jelképét helyezik el, amely semlegesíti a negatív aspektusait az ilyen kombinációnak.

Tűz és Fa

Ez egy harmonikus kombinációja az elemeknek. A Fa ember stabilitást ad a kapcsolatba, a Tűz pedig impulzivitást. A Tűz az energiájával és lelkesedésével bátorítja a Fát, hogy nagyobb eredményeket érjen el, mint amit egyedül elért volna. Mindketten optimisták, kreatívak és mindenre sok ötletük van.

Föld és Föld

Ez egy nagyon jó kombináció, mert mindkét fél legmagasabb szintű igényeit ki tudja elégíteni egymásban. Kívülről egy ilyen kapcsolat unalmas tűnhet, de valójában mély, erős és szenvedélyes érzéseket élnek meg együtt. Azonban néha problémák merülhetnek fel, mivel mindketten nagyon makacsok. Azonban, ha mindkét fél szeretettel és jóakarattal van a másik iránt, és ezt ki mutatja, akkor az átmeneti nehézségeken sikeresen továbblendülhetnek.

Föld és Fém

Ez egy kiváló kombináció. Rendkívül jól tudják egymást támogatni, az egység megtartásában, és örömükben. A Fém ember természeténél fogva türelmetlen, A Földnek kitartónak kell lennie hozzá. A Fém ember megnyitja a szélesebb világot a Föld ember számára. A Föld pedig a stabilitást, a pénzügyi hátteret adja hozzá a kapcsolathoz.

Föld és Víz

Ez egy nagyon bonyolult kapcsolat, hiszen a felek érzelmileg bántják egymást. A Föld stabilitást biztosít, amely nem elég a Víznek, de a Föld makacssága mindig irritálni fogja az érzékeny Vizet. Ez a kapcsolat rendkívül hatékony lehet üzleti szempontból, amelyhez a Víz adja a kreativitást, a Föld pedig a józan észt és a gyakorlati megközelítést, amely elkerülhetetlenül sikert hoz számukra. Ennek a párnak a házban Fém elemhez tartozó tárgyakat kell tartania, hogy semlegesítsék az esetleges konfliktusokat.

Föld és Fa

A Fa kiszárítja a Földet, ez teszi ezt a kombinációt kedvezőtlenné. A Föld stabil, konzervatív és óvatos, miközben a Fa társaságkedvelő és kiterjedt kapcsolatokkal rendelkezik. Ha egyszer úgy döntenek, hogy segítenek egymásnak, ahelyett, hogy vitáznának, akkor ez a kombináció sikeres lehet, feltéve, ha mindkettő hajlandó nyíltan kifejezni érzéseiket. Ennek a párnak jó, ha tart a házban Tűz elemű tárgyat, amely semlegesíti a negatív energiákat.

Fém és Fém

Ez a kapcsolat sikeres lehet, mert a felek ösztönösen megértik egymást. Bár átmennek jónéhány hullámvölgyön, de mindig készen állnak, hogy segítsenek egymásnak. Az ő kapcsolatuk nem tűnik túl közelinek. A fém emberek általában inkább a saját útjukat járják, és mindent saját magukért tesznek meg. Azonban jól kijönnek egymással, és erős, tartós kapcsolatot tudnak kötni.

Fém és  Víz

Egy ilyen szövetség nagyon sikeres lehet, mert a felek támogatják egymást. Mindkettőjüket az intuíció vezérli és az érzések. Emellett képesek hatékonyan kommunikálni tudatalatti szinten. A Fém megtanítja a Vizet, hogy ne hagyja, hogy túlságosan befolyásolják mások. A Víz segíti a Fémet, hogy hatékonyabban ki tudja fejezni érzéseit.

Fém és Fa

Ennek a párnak nehézségei lehetnek, mivel mindketten jobban tudnak mindent a másiknál. A Fa nagy társaságot gyűjt maga közé, míg a Fém magányosan éli életét. A barátkozást, társaságkedvelést az egyedülléttel szemben nem könnyű elviselni. Mindkettőnek nagy felelősségtudatra van szüksége.

A Fával könnyű kijönni, és igyekszik alkalmazkodni ahhoz a tényhez, hogy a Fémnek időnként szüksége van egyedüllétre. A Fém gyakran esik kétségbe, hogy nem elég a tökéletes Fa számára. De ha a Fém egy kicsit akarja a közös utat, akkor elfogadja a Fa ötleteit, a kapcsolatuk javulhat, bár a feleknek gyakran kell kompromisszumokat kötniük.

Víz és Víz

A Vizek kapcsolata egyszerűen paradicsominak tűnik. Mindketten érzelmesek, mélyérzésűek és ösztönösen kitalálják egymás vágyait és igényeit. Egy nagyon erős szövetség van köztük, amely ellenáll a külső hatásoknak. A két fél erősíti egymásban a bizalmat, és az önbizalmat is.

Víz és Fa

Ez elég jó kombináció, mert a Víz táplálja a Fát, segíti, hogy nőjön és virágozzon. A Fa a stabilitást és a céltudatosságot teszi bele a kapcsolatba. A Víz segíti a Fát abban, hogy jobban ki tudja fejezni magát. A Fa erőt ad Víznek, aki hajlamos a gyakori hangulatváltozásokra. Mindkettő becsületes, tapintatos, és képes az együttérzésre. Közöttük kialakulhat intuitív kötés, amely az idő előrehaladtával fejlődik, és erősebbé válik.

Fa és Fa

Ez egy nagyon aktív és harmonikus kombináció. A Fa emberek általában hajlamosak mindenféle tevékenységet kipróbálni, egyszerre! Amikor két Fa van együtt, életminőségük nagyban javul, nemcsak saját karrierjük fog szárnyalni, de lesz egy csomó közös érdekük is. Bár fárasztónak tűnik külső szemlélőnek a kapcsolatuk, de a Fák szó szerint virágoznak. Nyitottak, türelmesek, toleránsak és mindig készek segíteni egymásnak.

Természetesen ezek a fenti kombinációk nem mutatnak teljes képet, de a fú vonalakat a kapcsolatokban fel lehet fedezni.

(via)

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr1816333646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása