Szeretitek a lángost? Ha igen, ezt imádni fogjátok! :)
Ha nem, ezentúl majd mindig ezt fogjátok enni!
Ez nem egy egyszerű lángos: hanem megtöltjük mindenféle finomsággal (ami épp van otthon) és máris kész a varázslatosan finom, tipikusan téli étel, amivel minden bendőt jóllakathatunk!
Először is készíts elő egy kb. 2,5 dl-s bögrét, hogy a hozzávalókat kimérd.
A tésztához az alábbiakra lesz szükség:
- 5 bögre liszt
- 2 csomag porélesztő (7 g-os kiszerelés)
- 2-3 pohár kefír (150 g-os kiszerelés)
- 2 tojás
- 2 teáskanál só
- fél deci langyos víz
Töltelék:
Ez a legjobb rész! Mivel szinte bármit tehetsz bele, amit otthon a hűtőben találsz, vagy amit szeretsz. Ebbe speciel paprika, hagyma, parasztkolbász, sonka és feta sajt (kisteleki krémfehér) került.
Elkészítés:
Az élesztőt kevés meleg vízben feloldjuk. A többi tésztához való alapanyagot egy tálba tesszük és végül az élesztőt is hozzáöntjük. Összeállítjuk a tésztát, majd egy picit (kb. 15 percig) meleg helyen pihentetjük. Ezután kis bucikat formázunk belőle, majd ismét kelesztjük (15-20 percig).
Ha megkelt, a bucikat kinyújtjuk (10-15 darab lesz belőle), megkenjük fokhagymás tejföllel - ez opcionális és ne menjen ki a széléig!, majd az apróra vágott belevalókat ráhelyezzük a tésztára.
Majd hajtsuk be a kis lángosainkat és a szélét nyomkodjuk meg, hogy ki ne folyjon a töltelék sütés közben.
Bő, forró olajban süssük ki!
Jó étvágyat!
Kövess a FACEBOOK-on, iratkozz fel a blogkövetésre is!