Lótusz

Lótusz

Az ágyban zokniban vagy zokni nélkül jobb?

2018. szeptember 28. - Lótusz_blogger

Aludni - csak zokniban!

Ez a történet 30 évvel ezelőtt kezdődött... Az unokahúgom eminens tanuló volt. Anyuci kedvence. 18 éves kora előtt sosem aludt "nem otthon". Kivéve egy éjszakát. (Szerintem az anyukáját akkor műtötték és nem tudta kire a bízni a kislányt.) Szóval Alízka egy estét nálunk töltött. Ha jól emlékszem, ősz volt. De nem ez a csípős, hajnali fagyokkal, inkább amolyan vénasszonyok nyara. Vagyis éjjel se ment 15 fok alá a hőmérséklet. És ekkor, lefekvéshez készülődve Alíz előkészítette a zokniját. Én és a húgom konkrétan nevetőgörcsöt kaptunk. Azért aznap éjjel mi is felvettük: a zoknit. Jó melege volt a lábamnak egész éjjel. Másra nem emlékszem...

Pedig, ha tudtam volna, hogy a zokniban alvás egy nagyon hasznos dolog! Persze csak akkor, ha a zoknid nem műszálas, kényelmes, megfelelő méretű, jól szellőző (nem azért mert lyukas az orra :) ).

Régebben  a városi legendák azt állították, hogy a zokni ártalmas az egészségre. Ne kérdezd miért,,, ezért legenda.

Azonban mindez a vélemény mára megváltozott:

a ZOKNIBAN ALVÁS EGÉSZSÉGES!

A National Sleep Foundation szerint az alvászavarokon és az elalvási nehézségeken is képes segíteni: a meleg hatására az erek kitágulnak, ezzel segtik elő az elalvást.

A zokni elmelegíti ugyanis a lábat, ami által kitágulnak az erek, és csökken a vérnyomás, így kapcsolva alvási üzemmódba a szervezetet, előbbi ugyanis üzenet az agynak arra vonatkozóan, hogy ideje pihenni.

De! Ne azt a zoknit vesd be a jobb alvásért, amelyet egész nap hordtál, mert az teli van bacikkal. Inkább rendszeresíts erre egy külön bejáratú zoknit.

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr1116334132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása