Lecsó! Imádom! Nyáron szinte minden héten főzök ilyen lecsót. Már lassan húsz éve így főzöm, és nem kolbásszal vagy tojással.
Hozzávalók
- fél kiló daráthús
- 6 - 8 pardicsom
-6-8 paprika
- 2 kis fej vöröhagyma
- egy marék gersli
- fűszerek
Elkészítése
A vöröshagymát kevés olajon megpirítom, hozzá teszem a darált húst, néhány percig párolom.
Majd hozzáteszem a karikára vágott paprikát, a héjától megfosztott paradicsomot és főzni kezdem. Negyed óra múlva hozzáteszem a gerslit, és tovább főzőm. Van, hogy egy közepes sűrített paradicsomot is hozzáteszek. Fűszerezem, sóval, borssal, oregánóval (olaszos fűszerkeverékkel).
Ha szereted az olaszos ízeket, próbáld ki te is! Jó étvágyat!
Ha tetszett a recept lájkold és oszd meg mással is!
Ha még több konyhai praktikára, receptre vágysz, kattints IDE.
Lótusz (Facebook)