Lótusz

Lótusz

Pitypang, kamilla, csalán - tippek és tanácsok gyógynövényekhez

2014. szeptember 23. - Lótusz_blogger

Magyarországon nagyon sok gyógyító növény megtalálható a természetben. Ezeknek a felhasználása, hatása található meg az alábbi videóban.

A régi öregek sosem szedtek gyógyszert, és mégis szinte minden nyavalyájukat tudták kezelni. Tovább is éltek, mint a "civilizált" emberek, és kevesebb bajuk is volt. Jó, ez valószínűleg azért is lehet, mert a mai ember sokkal stresszesebb: túléli az életét, és nem megéli.

Viszont ha már elért bennünket a baj, nem mindegy, hogy mivel próbálunk tenni ellen.

Egyre inkább a gyógyszerek ellen, a hagyományos gyógymódok mellett teszem le én is a voksomat. Pl. a múlt héten az egyik kolléganőm lázas volt. Bevett egy patikában vény nélkül kapható N... nevű gyógyszert, és benn a munkahelyen lett rosszul tőle! Valamelyik összetevője miatt allergiás reakciója volt, azonnal be kellett mennie a sürgősségire!

A gyógynövényeknél is vannak ellenjavallatok (legtöbbször a terhesség alatt), de még így is kevesebb baj csinálnak, mint amennyire hasznosak.

Az erdélyi és magyarországi helyszíneken készült film bemutatja a népi orvoslásban leggyakrabban használt gyógynövényeket. A különböző praktikákat máig használó emberek mellett megszólal a tudományos oldal képviselője is.

Fogadjátok szeretettel:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=0TBMg6bxbOA[/embed]

Jó egészséget kívánok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr5616331692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása