Lótusz

Lótusz

Adventi csillaghullás

2015. december 09. - Lótusz_blogger

Az év során több csillaghullás figyelhető meg, az adventi időszakban a Geminidák meteorraj a legintenzívebb. Télen kicsit nehezebb megfigyelni a csillagokat, mert borongós-szomorkás az idő. Azonban ha rászánunk egy kis időt, megéri, mert a csillaghullás legintenzívebb szakaszában óránként akár több tucatot figyelhetünk meg.

 

A Geminidák meteorraj 2015. december 12-14. között figyelhető meg. Megfigyelésre legjobbak a hajnali órák. A csillagokat az Ikrek csillagkép környékén keressük!

Az időzítés miatt akár arra is gondolhatnánk, hogy köze van a betlehemi csillaghoz. Pedig a Geminidákat először csak 1862-ben fedezték fel. Az oka: csak ettől kezdve keresztezte a meteorraj a Föld pályáját. A csillagászok szerint a Jupiter gravitációs vonzása miatt alakult ki, hogy pályája találkozik a Földével. Ez a vonzás előbb-utóbb változni fog, így valószínűleg a távoli jövőben a meteorraj elkerüli majd a Földet.

Ha sok kívánságod van karácsonyra. írd meg előre a kis cetliket, hogy minél többet kívánhass! :)

Áldás! Lótusz

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr816332520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása