Lótusz

Lótusz

Su Jok pontok a kézen

2017. július 03. - Lótusz_blogger

Akupresszúrás önmasszázs, amit minden nap csinálni fogsz!

Testünk egy zárt rendszer, amelyben az egyes részek

A Su Jok módszer egy önmasszázs-terápia, amelyet a koreai származású professzor Park, Jae Woo állította össze. A masszázsterápia alapja a kínai akupunktúra, amely azon alapszik, hogy testünket behálózzák a meridiánok, vagyis olyan energetikai  csatornák, amelyeken keresztül az életenergia áramlik a testünkben. Ezeken az energetikai pályák egyes pontjainak tűvel való kezelése (akupunktúra), vagy masszírozása segíthet a abban, hogy a szervezet regenerálódjon, és az egészségünk helyreálljon. (Bővebben a módszerről ITT olvashatsz).

Ezt a rendszert megtanulni évekbe telhet, de vannak olyan pontok, amelyeket laikusként is masszírozhatunk, úgy, hogy egészségünkre pozitívan hatunk. Az alábbi pontok masszírozásával az "egész testet" átmasszírozzuk, és frissebbé tesszük.

Az egész világ elfér a tenyerünkben!

Hüvelykujj

Ha a mutatójjunkal a hüvelykujj megadott pontját masszírozod, akkor a léped és gyomrod sarkallod egészséges működésre. Emellett pedig a depresszióra és a szorongásra adhat enyhülést.

Mutatóujj

A mutatóujjon bejelölt pontot masszírozva a vesére és a húgyhólyagra tudunk pozitívan hatni. A mutatóujj masszírozása azoknak is hasznos lehet, akik gyakran érzik magukat kétségek között vergődni, és sűrűn vannak hangulatváltozásaik.

Középső ujj

Ha problémáid vannak a májjal és/vagy az epehólyagoddal gyúrd a középső ujjad! Meglepő, de a rosszkedvet is elűzi ez a tevékenység, hangulatod emelkedik tőle.

Gyűrűs ujj

Ha rákattansz a gyűrűsujjadra, javíthatod a vastagbél és a gyomor működést. Ezen pontok masszázsa célszerű azoknak, akik gondjai vannak az emésztéssel és bőrükkel.

Kisujj

Gondjaid vannak a szíveddel és a gerinceddel? Torokfájás gyötör és puffadsz? Akkor legyen a legújabb szokásod, hogy a kisujjadon található aktív pontokat masszírozod.

Tenyér

A tenyered közepén található pont segíthet a gyomor-bél traktus problémái esetében. A tenyér húsos része felelős az endokrin-rendszer jó teljesítményért.

A Su Jok pontok masszázsa a tenyéren-kézen ajánlott reggel és este: egyszerű, de nagyon hatásos egészségünk támogatásában. Ez nemcsak hasznos, de kellemes elfoglaltság is...

(via)

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr4616333650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása