Lótusz

Lótusz

10 dolog, amitől imáid meghallgattatásra találnak

2019. március 15. - Lótusz_blogger

10 szabály, amelyek eredményessé teszik az imáid.

1. Ha kérsz:
Máté 7:7,8,11 – „Kérjetek, és adatik nektek, keressetek és találtok, zörgessetek és megnyittatik néktek. Mert aki kér, mind kap, és aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik. Ha azért ti gonsoz létetekre tudtok jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ad a ti mennyei Atyátok jókat azoknak, akik kérnek tőle?”

Az Égiek tudják, hogy mire van szükségünk, viszont nem avatkozhatnak az életünkbe csak úgy, ha mi kérjük meg őket rá. Ha valamit szeretnénk, kérnünk kell!

https://lotusz.cafeblog.hu/2018/08/15/ezt-a-21-dolgot-jelenti-amikor-keresztet-vetsz/

2. Ha hiszel
Márk 11:24 – „Azért mondom néktek, amit könyörgésetekben kértek, higgyétek, hogy mindazt megnyeritek, és meglesz néktek.”

Hit nélkül az ima csak egy elszavalt vers. Ha nincs benne hit, a lényege vész el a dolognak.

3. Ha titokban imádkozol
Máté 6,6 – „Te pedig, amikor imádkozol, menj be a te belső szobádba, és ajtódat bezárva imádkozzál a te Atyádhoz, aki titkon van, és a te Atyád, aki titkon néz, megfizet néked nyilván.”

Ha jót teszel, nem kell világgá kürtölni, és azt sem, ha imádkozol. Ez olyan, mint a kívánság - ha mindenkinek elmondod, nem teljesül. Ha magadban tartod, akkor egyszer valóra válik.

https://lotusz.cafeblog.hu/2017/05/17/ezert-imadkozz-minden-nap/

4. Ha Isten Akarata szerint imádkozol
1 János 5:14 – „És ez az a bizodalom, amellyel Őhozzá vagyunk, hogy ha kérünk valamit az Ő Akarata szerint, meghallgat minket.”

Voltam agykontrolltanfolyamon húsz évvel ezelőtt. Szerintem egy fantasztikus dolog, hogy elméd erejével bármire képes lehetsz. De ott megtanultam, hogy ezt a képességet nem szabad öncélúan használni. Dr. Domján László minden meditációt így zárt le: "Legyen meg Isten akarata". Mert hiába szeretnél valamit nagyon, ha az nincs benne az életutadban, vagy nagyon elvinne - jobban jársz, ha nem kapod meg.

https://lotusz.cafeblog.hu/2017/06/22/igy-kerd-egyszerre-26-angyal-segitseget/

5. Ha Jézus nevében imádkozol
János 14:13,14 – „Akármit kértek majd az én nevemben, megcselekszem azt, hogy dicsőítessék az Atya a Fiúban. Ha valamit kértek az én nevemben, én megcselekszem azt.”

Jézus kereszthalálával felmentett minden embert bűnei alól. Amit az ő nevében kérünk, azt az Atya meghallgatja és segít benne.

https://lotusz.cafeblog.hu/2017/07/09/ezt-uzeni-isten-a-miatyankra/

6. Ha más hívőkkel egyetértésben imádkozol
Máté 18:19,20 – „Ismét mondom néktek, hogy ha ketten közületek egy akaraton lesznek a földön minden dolog felől, amit csak kérnek, megadja nekik az én mennyei Atyám. Mert ahol ketten vagy hárman egybegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.”

Az ima, a szeretet egy energia. Egy ember energiájánál több ember energiája sokkal nagyobb, mert összeadódik, meghatványozódik. Ha nem egy emberként, hanem egy közösségben imádkozunk, az energia jobban áramlik.

7. Ha böjtöléssel imádkozol
Apostolok cselekedetei 14:23 – „Miután pedig választottak nekik gyülekezetenként véneket, imádkozván böjtölésekkel együtt ajánlották őket az Úrnak, Akiben hittek.”

A böjt egy lemondás, egy befelé fordulás, egy cselekedet, mint egy áldozat. Amely közelebb visz minket az Égiekhez.

https://lotusz.cafeblog.hu/2019/01/15/igy-valtozik-meg-a-vered-az-ima-hatasara/

8. Ha engedelmes szívvel imádkozol
1 János 3:21,22 – „Szeretteim, ha szívünk nem vádol minket, bizalmunk van az Istenhez. És akármit kérjünk, megnyerjük tőle, mert megtartjuk az Ő parancsolatait, és azokat cselekesszük, amik kedvesek előtte.”

Ne ragaszkodj akaratosan a terveidhez. Bízz Istenben, ő tudja, mi a valódi jó számodra.

https://lotusz.cafeblog.hu/2015/09/27/ezert-tanitsd-meg-imadkozni-a-gyermeked/

9. Ha úgy imádkozol, hogy megmaradsz Krisztusban és az Ő Igéjében
János 15:7 – „Ha énbennem maradtok, és az én beszédeim bennetek maradnak, kérjetek, amit csak akartok, és meglesz az néktek.”

Jézus a szeretet. Ha szeretettel végzed dolgod, életed minden pillanatát megtöltöd szeretettel, akkor fog igazán Krisztusnak, Krisztusban élni.

https://lotusz.cafeblog.hu/2015/10/06/ez-a-vilag-egyik-legszebb-imaja-video/

10. Ha úgy imádkozol, hogy gyönyörködsz az Úrban
Zsoltárok 15:7 – „Gyönyörködjél az úrban, és megadja szíved kéréseit.”

Amikor imádkozol, a szeretet nő benned. Ez az érzés melegséggel tölt el, tisztít körülötted. Élvezd ezt az érzést, gyönyörködj az Úrban.

MI AZ, AMI ÁLTAL AZ IMÁDSÁG MŰKÖDIK?
1. Légy megfelelő kapcsolatban Istennel!
2. Légy megfelelő kapcsolatban másokkal!
3. Legyen a szívednek megfelelő állapotban!

https://lotusz.cafeblog.hu/2016/03/18/tavaszra-hangolva-testi-lelki-megtisztulas-husvet-elott/

főkép: pixabay

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr2816334290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása