Lótusz

Lótusz

A "HOLLYWOOD" felirat története

2014. július 16. - Lótusz_blogger

 A Los Angeles-i Hollywood felirat a világ minden táján nagyon népszerű és jól ismert. A "jel" 1929-ben épült fából és "Hollywoodland"-nek hívták először. Ezt 1949-ben megváltoztatták "Hollywood"-ra. A felirat szórakoztatóipar híres jelképe, mely a világ szimbóluma, mely azt hirdeti: ez a hely tele van a mágiával és a képzelettel. A Hollywood-jel híres az egész világon.  

A jel történelme elég érdekesen alakult. A jel 1923-ban került a jelenlegi helyére, ugyanis akkoriban kezdték el árulni az ingatlanokat, a földet azon a környéken, azaz a Santa Monica-hegységben. A betűk 45 méter magasak voltak, 4000-izzóval. Hollywoodland-jel éjszaka is  izzott, ragyogóan. A földterületet 1949-ben a hollywoodi kereskedelmi kamara szerezte meg. Ekkor úgy döntöttek, hogy elvetik a "Land"-et és marad HOLLYWOOD, hogy támogassák a filmipart. 1978-ban a jelet  átépítették kemény és fényes idomacélokból.  

Hugh Hefner fontos szerepet játszott az újjáépítésben. Arra bátorította az embereket, hogy támogassák az építést és sikerült forrásokat gyűjteni a Hollywood-jel fenntartására. Ezt követően a kereskedelmi kamara a betűket a legnagyobb támogatók részére ajánlották. Íme a betűk és támogatóik: H Terrence Donnelly, kiadó O Giovvani Mazza, producer L Les Kelley, feltaláló L Gene Autry, énekes Y Hugh Hefner, alapító W Andy Williams, énekes O Warner Bros, könyvelő O Alice Cooper, énekes D Thomas Pooley Mára ez a jel az amerikai filmgyártás, "a siker, pénz és csillogás" szimbóluma. És Los Angeles szignója.    

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=mZqmX-c7Ey0[/embed]

   

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr816331576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása