Ez a süti a család kedvence! A nagyim szokta sütni és ünnepi alkalmakkor kerül az asztalra. Most karácsonykor nem volt, lázadoztunk is miatta! :)
Azonban a hétvégén volt egy fontos szülinap, így a süti is terítékre került! :)
Karamellás meggyes
Tészta:
10 tojás sárgáját és fehérjét különválasztjuk. A sárgájához hozzáteszünk 10 evőkanál cukrot, 3 evőkanál kakaót, 7 kanál lisztet, 1 sütőport, és a 10 tojás fehérjét habbá felverve.
A tésztát öntsük egy magas falú tepsibe és süssük 25-30 percig.
Krém:
Fél kg cukrot karamellizálunk, majd egy liter tej felével felolvasztjuk. A tej másik felét 10 evőkanál liszttel csomómentesen összekeverjük. Ezt a masszát hozzáadjuk a feloldott karamellhez és pár perc alatt krémet főzünk belőle.
Ha kihűlt a tészta is és a krém is, akkor a krémet rákenjük a kisült tésztára, majd egy üveg magozott meggybefőttet gyümölcsit elhelyezzük a tetején. Majd felolvasztunk egy nagyobb tábla étcsoki(t) tortabevonót és befedjük vele a süteményt.
Szeletekre vágjuk, úgy kínáljuk.
Jó éjtvágyat!
Még több receptért kattints ide.
Kövess a FACEBOOK-on is!