Lótusz

Lótusz

Mami-féle karamellás meggyes

2015. január 22. - Lótusz_blogger

Ez a süti a család kedvence! A nagyim szokta sütni és ünnepi alkalmakkor kerül az asztalra. Most karácsonykor nem volt, lázadoztunk is miatta! :)

4

Azonban a hétvégén volt egy fontos szülinap, így a süti is terítékre került! :)

Karamellás meggyes

Tészta:

10 tojás sárgáját és fehérjét különválasztjuk. A sárgájához hozzáteszünk 10 evőkanál cukrot, 3 evőkanál kakaót, 7 kanál lisztet, 1 sütőport, és a 10 tojás fehérjét habbá felverve.

A tésztát öntsük egy magas falú tepsibe és süssük 25-30 percig.

Krém:

Fél kg cukrot karamellizálunk, majd egy liter tej felével felolvasztjuk. A tej másik felét 10 evőkanál liszttel csomómentesen összekeverjük. Ezt a masszát hozzáadjuk a feloldott karamellhez és pár perc alatt krémet főzünk belőle.

8

Ha kihűlt a tészta is és a krém is, akkor a krémet rákenjük a kisült tésztára, majd egy üveg magozott meggybefőttet gyümölcsit elhelyezzük a tetején. Majd felolvasztunk egy nagyobb tábla étcsoki(t)  tortabevonót és befedjük vele a süteményt.

6

Szeletekre vágjuk, úgy kínáljuk.

 

1

Jó éjtvágyat!

Még több receptért kattints ide.

Kövess a FACEBOOK-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr716331888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása