Lótusz

Lótusz

Május hónap kedvelt szentje: Szent Rita, a lehetetlen kívánságok teljesítője

2015. május 07. - Lótusz_blogger

Májusban ünnepeljük Szent Rita születésnapját. A szentek közül ő áll hozzám a legközelebb, már sokszor segített: akár lelki megpróbáltatások idején kértem segítségét, akár emberi kapcsolatokkal terén, de bármilyen ügyes-bajos dolgaitokban fordulhattok hozzá és kérhetitek segítségét! Az ő közbenjárása nagyon erős Jézusnál! Május 22. a Katolikus Egyházban Szent Rita ünnepe.

 

Casciai Szent Rita (1381-1447), a lehetetlennek tűnő kívánságok beteljesítője, "Umbria gyöngye", Olaszország egyik legismertebb szentje, Roccaporenában született. Szüleinek éveken át tartó imádsága után születését égi hang jelezte. Azt kérte, hogy nevezzék a kislányt Ritának, vagyis igazgyöngynek.

Gyermekként tudta, hogy Krisztus szolgálója lesz

Már gyermekkorában csodás jelek kísérték. Rita arcát csecsemőkorában méhek lepték el, de egyetlen egy sem szúrta meg. Ritában már igen korán, ötévesen felébredt a vágy, hogy együtt szenvedhessen Krisztussal. Szerény körülmények között, szeretetteljes légkörben nőtt fel, és igazi vallásos nevelésben részesült. Szülei egy helybéli zsoldos katonához adták férjhez. Rita, bár Krisztus menyasszonyaként képzelte el a jövőjét, hamar belátta, hogy az Úrnak másféle szándékai vannak vele. Házasságuk alatt férjéből előtört durva, hatalmaskodó természete. A szelíd Ritát verte, szidalmazta, és dorbézoló, erőszakos életet élt. Rita rendelkezett azzal a képességgel, hogy szüntelen példamutatásával alakítsa a környezetében élő durva és önző embereket. Férjétől mindent eltűrt, és titkon úgy élt, mint egy apáca: imádkozott, böjtölt, áldozatokat vállalt, és segített, ahol csak lehetett.

 

Szent Rita, a lehetetlen kívánságok teljesítője

"Umbria gyöngye", Olaszország legismertebb és legnépszerűbb szentje. Úgy tartják róla, hogy nincs olyan kívánság, amit ő ne teljesítene...

Csodák a kolostorban

Amikor Rita egyedül maradt, vagyonát szétosztotta, és szeretett volna belépni az Ágoston-rendiek közé apácának. Bár nem akarták jóváhagyni azt, hogy felvételt nyerjen a rendbe, a számtalan csodás esemény hatására ez mégis megtörténhetett. Titokzatos módon, a zárt ajtók ellenére, a kulcsokat őrző rendfőnök megdöbbenésére, Rita a kolostoron belül találta magát, sőt hirtelen maguktól szólaltak meg a harangok, és kizöldült egy elszáradtnak hitt rózsabokor is.

 

Fogadalomtételének éjjelén álmában egy égig érő létrát látott, amelynek tetején Krisztus állt, majd intett, hogy Rita fokról fokra jöjjön egyre feljebb. Ezt követően negyven éven át élte a zárdában önfeláldozó életét. Szüntelenül mások helyett vezekelt, ápolta a betegeket, és minden rászorulónak küldött melegséget és fényt. Miután hosszú ideje kérte az Urat, hogy Krisztus szenvedéseiben részesülhessen, szaggató fejfájás kezdte gyötörni, és homlokán Krisztus töviskoronájának sebei jelentek meg. E sebek tizenöt éven át véreztek, és Ritát mennyei magasságokba emelték. A ránk maradt források szerint leírhatatlan, magnetikus erő hatotta át: Krisztus ereje, amely számtalan csodában is megnyilvánult. A stigmák megjelenése után apácatársaitól elkülönítették, és hosszú időn át iszonyatos szenvedéseket élt át. Kínjait mégis örömmel viselte, és Krisztusnak ajánlotta, hiszen imái rendszeresen meghallgatásra találtak.

 

Néhány évvel halála után tűzvész volt a kolostorban, és Rita cédrusfából készült koporsója porrá égett. Ám Rita sértetlen testét sem tűz, sem oszlás nem érintette. Testét a casciai Szent Rita templomban őrzik.

Számára nincs lehetetlen

Úgy tartják, hogy semmi sem lehetetlen a számára, ezért is nevezik őt a lehetetlen kívánságok beteljesítőjének. Közbenjárására megszállottak és betegek gyógyultak meg. A halála előtti hónapokban a napi tápláléka egy korty víz volt és a szentelt ostya szent áldozásnál. Egy téli, havas napon unokatestvérétől rózsát kért, aki csodás módon egy illatos, fehér rózsaszállal tért vissza. 1447. május 22-én Casciában, a Mária Magdolna kolostorban halt meg. Elhunytakor a harangok zúgását nagy tömeg hallotta, bár a harangot senki sem húzta meg. Testét soha nem temették el, mert nem érte romlás. Sértetlenül került ki abból a tűzvészből is, amelyben koporsója porig égett. Épen maradt testét a Casciai Szent Rita templomban őrzik. Ravatalánál csodás testi és lelki gyógyulások következnek be mind a mai napig. Szent Rita közbenjárását lehetetlennek tűnő esetekben emberek milliói kérik.

 

Imádság Szent Ritához

Szent Rita Istentől csodákkal kitüntetett! Te ritka kegyelemben részesültél, hogy kétségbeejtő helyzetekben különös szószóló légy. Erős bizalommal térdelek előtted, könyörülő szeretetedre hivatkozva, hogy segítségedet kérjem jelen nagy szükségemben. Légy részvéttel irántam. Gyarló imámat vidd Isten trónusa elé és buzgó közbenjárásod által nyerj meghallgatást kérésemben. Tekints Jézus kiontott drága szent vérére szentséges, irgalmas szívére és gyarló hitemre. Ó, Szent Rita! Segíts, hogy buzgó imám meghallgatást nyerjen. Megígérem, hogy egész életemben hirdetni fogom jóságodat! Ámen.

 Bátran kérjétek ti is segítségét!

Kilencedéről ITT olvass tovább!

Olvasd el II. János Pál pápa gondolatait, vagy Ferenc pápa 10 tanácsát a boldog élethez is.

Kövess a FACEBOOK-on is!

Forrás: wikipedia.org, képek: google.com

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr3216332082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borbala Virag 2015.11.01. 08:36:41

Koszonom .
süti beállítások módosítása