Lótusz

Lótusz

10 elragadó hely, ahol olcsón új életet kezdhetünk

2015. június 20. - Lótusz_blogger

Ha egyszer végleg besokallnék a kilátástalan jövővel, a munkámmal, a párkereséssel, és új életet kezdenék, akkor az alábbi tíz hely közül választanék.

Avarua , Cook -szigetek

A hely Új-Zélandhoz tartozik. A strandjai semmivel nem rosszabbak, mint a Seyshell-szigetek, vagy a Maldív-szigetek strandjai, de itt már havi 130 dollárért bérelhetünk házat. A helyi őslakosok, a polinézek, nyugisak és még nem sokalltak be a turistáktól. Ide évente 100 ezren járnak, míg Hawaii-n évente 8 millióan fordulnak meg.

Mivel tudjuk elfoglalni magunkat? Például bálnalesés, tűrázás, pihengetés. Mi a csapda? Egyetlen nehézség van: külföldiek nem vehetnek itt ingatlant.

Cesky Krumlov , Csehország

Ez a mesés cseh városka Bohémia tartományban található. Az egész város macskakővel van kikövezve, olyan, mint egy hatalmas középkori vár. Sok fesztivál és vásár található itt. Egy vacsit már 20 dollárért elfogyaszthatunk, míg egy lakást már havi 400-rt bérelhetünk. A Moldván raftilgolhatunk, de gyönyörködhetünk a festői tájban is.

Ton Sai, Kambodzsa

Ez egy kis sziget déli Kambodzsában. Ez a dzsungel és a strandok paradicsoma. Szinte senki nem él itt, csak egy-két halász ​​család. Tehát egy bungalow-t már nevetséges összegért bérelhetünk. Itt pihenhetünk a tengerparton, vagy felfedezhetjük a helyi barlangokat a dzsungelben . Öt dollárért a helyi halászok közvetlenül előtted főznek neked egy általuk kifogott rákot. Vagy bármi más tengeri herkentyűt...

Néha azért egy-két erdőkerülővel is összefuthatunk, vagy néhány kóbor kutyával...

Guanajuato, Mexico

Mexikó kellős közepén található egy pezsgő kulturális életet élő kisváros, Guanajuato. Kiváló lakást lehet itt bérelni havi 150-200 dollárért, egy pohár sör egy bárban kevesebb, mint 1$-ba kerül, egy mozijegy - 3 $.  Az egyik leghíresebb művészeti fesztivál az úgynevezett Cervantino. Cervantes, a Don Quijote szerzőjének tiszteletére.

Pearl -szigetek, Panama

30 km-re nyugatra a Panama szárazföldi részétől található egy csodálatos szigetcsoport a Csendes-óceánon. Nevét az itt kihalászott hatalmas mennyiségű gyöngy után kapta. Volt idő, amikor a hatóságok elől itt bujkáltak a kalózok. Most ez a hely - a helyiek menedéke az üdülők elöl. Egy tengerparti házat már havi 300 $ dollárét bérelhetünk. Ideális hely egy kis önkéntes száműzetésre. Érdekesség, hogy itt forgattak három évadot a "Lost" sorozatból. A hely festői szépsége az egyik leglátványosabb a bolygón.

 

Agonda Strandok, Goa, India

Goa déli partjainak a strandjai csúcsszuperek! Itt akár elefánton is lovagolhatsz. Egy üveg bort  megvásárolhatunk 0,5 dollárért, egy hajvágás 0,6 dollár. Egy kunyhót 120 $-ért bérelhetünk havonta. Kell ennél több? Ez a része Goa-nak meglehetősen kihalt, a helyiek nem hoznak ide turistákat, mint más részeire az indiai partoknak. És Agonda nem olcsó, nem bóvli. Sok szép templom és szent hely található itt.

Veliko Tarnovo, Bulgária

Ez a hely egy völgyben található, Észak- Bulgáriában. Ez a legjobb rész a Fekete-tenger partján. A hely olyan csodás, mintha Franciaországban járnál, de egy üveg sört már 0,80 $-ért vehetsz. Népessége - 200 ezer  fő. Egy lakás havi 200 $-ért bérelhetünk. Az egyetlen hátránya, hogy az infrastruktúra igen szegényes.

Ho Coc Beach, Vietnam

Vietnám dél -keleti partján 11 ezer hektár esőerdő található. És ez talán a legjobb hely Ázsiában a búvárkodásra: egy hatalmas korallzátony bújik meg a tengerben. A hely mentes a turistáktól, ezért lehet találni házat már havi 150-200 dollárért. A helyiekkel  könnyű jóban lenni és érdemes is!

CCAY Beach, Albánia

Albánia déli csúcsánál található ez a tökéletes hely egy nyugodt életre. Ksamil - egy kis város a Nemzeti Park Butrintben. A klímája mediterrán, így a helyi termékek az olívaolaj és mandarin. Ellentétben a szomszédos Görögországgal, Olaszországgal vagy Horvátországgal, nagyon olcsó a sör: 90 cent per palack. A lakhatás 100-120 dollár havonta. Enni tenger gyümölcseit (itt 30 féle halat árulnak átlagban 6 dollárért), inni olcsó bort (6 dollár/palack), lovagolni - ezt mindet lehet itt csinálni.

Las Trankas, Chile

Íme a legjobb hegyek és a legszebb lejtők: Dél-Amerikában, az Andokban. Itt egész évben síelhetünk, és a bérlakások csak 300 $-ba kerülnek havonta. Gazdag turisták száguldoznak a lejtőkön.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Még több utazással kapcsolatos cikkért kattints IDE.

Lövess a FACEBOOK-on is!

adme.ru

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr3516332198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maros Csaba 2016.08.13. 10:50:56

Príma!

VPBA 2017.02.16. 14:50:52

Gondoltam, hogy Albánia is felkerül a listára. :) Én ilyen helyet, hogy Rjadom nem ismerek itt, a kép Ksamil-t ábrázolja. Az van Butrint mellett. Butrint az ókori romváros neve.Egyébként az egész 360 km hosszú tengerparti sáv mediterrán. :)

Lótusz 2017.02.16. 15:22:11

Köszönöm, módosítottam. :) Lehet, hogy a fordításnál csúszott el a dolog egy pöttyet! :) Köszönöm még egyszer! Szép napot!
süti beállítások módosítása