Lótusz

Lótusz

Kedves ünneppel tisztelegnek a kutyák előtt Nepálban

2015. június 30. - Lótusz_blogger

Nemrég Kínában a Yulin nevű ünnepet ülték, melyet a kutyabarátok  teljes mértékben elleneznek. Meg is értem. A fesztivál idején kutyákat gyilkolnak meg és elfogyasztják őket. :( Szörnyű!

1

Nepál viszont, a világ teteje a kutyákat is máshogyan ünnepli: egy napot szánnak az ebeknek, hogy "megköszönjék" nekik, azt, hogy léteznek, hogy hűségesek az emberekhez.

A Kukur Tihar nevezetű ünnepet a Diwali (a "fény ünnepe") ötnapos hindu ünnep második napján ülik meg. A Kukur Tihar csak Nepálban jellemző.

Virágból koszorúkat készítenek a kutyusaiknak, hogy ezzel fejezzék ki a tiszteletüket az állatok iránt, és megköszönjék a barátságukat.

 

Ezek a csodád képek bemutatják, milyen tisztelet és barátság köti a nepáliakat kutyáikhoz.

 

A kutyusok homlokára "tika" is kerül, tiszteletből.

 

A piros porral a kutyákat megszórják, ami a szentség jele.

 

De a kutyák kedvenc része nem a "tika", nem is a piros por! Hanem az asok finomság, mellyel aznap kínálják őket, hogy az ember és állat barátságát megünnepeljék.

 

A fesztivállal azt demonstrálják, hogy a kutya az ember barátja és nem az étele kell, hogy legyen.

 

Még egy ok, hogy szeressük Nepált! :)

Ha tetszett a cikk, oszd meg mással is!

Kövess  a FACEBOOK-on is!

demotivateur.fr

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr2216332220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása