Lótusz

Lótusz

Amit a pénteken felkelő Kék Holdról (Blue Moon) tudni érdemes

2015. július 29. - Lótusz_blogger

2015. július 31-én, pénteken ismét érdekes égi jelenség szemtanúi lehetünk. Kék Holdat, angolul ismertebb nevén Blue Moon-t láthatunk pénteken. Az alábbiakban ezzel kapcsolatos érdekességeket olvashatsz.

1

1. Csak a neve kék

A holdfázisok 29,530589 naponként ismétlődnek, és egy naptári hónap is majdnem ennyi napból áll, ezért általában havi egy teliholdat láthatunk. Mivel egy naptári hónap van, hogy több, mint 29 napból áll, ha a telihold a hó elejére esik, akkor még ugyanebben a hónapban láthatunk még egyet. Ezt a jelenséget – egészen pontosan a hó második teliholdját – nevezzük Kék Holdnak.

2. Ritka, mint a ...

Az angol nyelv kedveli ezt a kifejezést: „once in a blue moon”= nagyritkán, sohanapján,  azért ennyire nem ritka ez a jelenség. A kifejezés már 400 éve létezik az angolban, de jelentése korszakonként változott.

Mai értelemben a Blue Moon, vagyis Kék Hold jelensége 2,5 évente ismétlődik, de olyan is volt már, hogy 3 hónap alatt kétszer bukkant fel a Kék Hold. A legutóbbi ilyen jelenséggel 2012. augusztusában találkozhattunk.

2

3. Amikor a Hold tényleg kéknek látszik

Létezik olyan eset, amikor a Hold tényleg kéknek látszódik: nagy a valószínűség erre nagy vulkánkitörések után, amikor a légkörbe kerülnek korom- és hamuszemcsék. Kéknek látták állítólag 1883-ban, az indonéziai Krakatau vulkán kitörésekor, és 1983-ban, a mexikói El Chichon erupciója után is.

4. Kék Hold = az egyedüllét szimbóluma

A Kék Hold kifejezés gyakran jelenik meg különböző angol nyelvű dalokban, mint a szomorúság és a magány szimbóluma:

“Blue moon, | You saw me standing alone, | Without a dream in my heart, | Without a love of my own.”

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=dqwSde_eEv4[/embed]

5. Spirituális szempontból a Kék Hold:

Spirituális szempontból azokban a hónapokban, amikor két teliholdas éjjel van, olyankor a teremtőerő kirobbanóan hatékony. A jelenség idején a kívánságok, az akarat, a vágyak nagyobb lendületet kapnak, és ezért nagyobb valószínűséggel válhatnak valóra. Angolszász területeken szeánszokat és meditációkat tartanak. Teremtőerőnk megsokszorozódik.

A Hold, női princípium, ezért a nőiség, a női minőség fontos szerephez jut, teliholdkor még inkább. Ilyenkor érdemes a nőiségünkről, a nőiségünkért meditálni.

Férfiak pedig a "nőiesebb", intuitívebb oldalukat, az empátiát, az érzelmek kifejezését gyakorolhatják.

Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg mással is!

Még több spirituális cikket ITT találsz.

Lótusz Cafeblog Facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr8116332270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovács Levente 2015.07.31. 21:07:02

Nem tökmindegy, hogy első vagy második? XD Telihold mindkettő és mindkettő sárga.
süti beállítások módosítása