Lótusz

Lótusz

A hozzánk közel állók sikeresebbnek látnak minket, mint mi saját magunkat?

2015. szeptember 03. - Lótusz_blogger

Az egyik amerikai egyetem egy érdekes kutatást végzett azzal kapcsolatban, hogy az emberek mennyire látják sikeresnek magukat és mennyire látják őket sikeresnek a hozzájuk közelállók.

Az alanyt megkérték, hogy egy táblára írja fel, saját magát mennyire tartja sikeresnek. (A siker fokmérője nemcsak a karrier, de a boldogság és kreativitás is). Az 1-10 közötti választható pontszámok közül elég kevéssé értékelték pozitívnak magukat. Egy hozzájuk közel álló, őket szerető személy viszont sokkal jobbnak értékelte őket!

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=SPt5XnCUOvg#t=156[/embed]

De miért van ez?

Kívülről minden kapcsolat, minden munka teljesen másnak tűnik. Könnyebbnek, érdekesebbnek, szeretet-teljesebbnek látszik. Az is lehet, hogy az, aki szeret bennünket egy picit idealizál, jobbnak és szebbnek lát, mint amik vagyunk.

Manapság nagyon sok önértékelési zavarral küzdő ember van: vagy egyáltalán nincs önbizalmuk, és rettegnek minden intimitástól, nem hiszik el, hogy kreatívak és hogy az életüknek értelme van (különben nem lenne lehetőségük rá). A másik véglet, amikor már akkora hatalmas az egójuk, hogy gátlástalanul törtetnek előre, mindenkin átgázolva, senkitől nem függenek (azt hiszik). Ők viszont nem becsülnek se embert, se Istent. Szó szerint!

Az egészséges önbecsülés fontos: hinnünk kell magunkban, szeretnünk kell és el kell fogadnunk magunkat, de együtt kell működnünk a másikkal, szeretetben. Ez az egészséges párkapcsolat és a sikeres élet alapja. Legalábbis szerintem. Egyetértesz velem?

Tippek hogyan legyél sikeres (vagy sikertelen) :)

sikeres-sikertelen

Ha hasznosnak találtad a cikket, oszd meg másokkal is!

Facebook-on is követhetsz IDE kattintva.

Lótusz

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr9216332320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása