Lótusz

Lótusz

December hónap szentje: Szent János apostol

2015. december 27. - Lótusz_blogger

"A tanítvány, akit Jézus szeretett."

János evangelista, a 12 apostol egyike. Az evangélium tanítványként emlegeti, akit Jézus szeretett. Ő volt a legfiatalabb a 12 tanítvány között, és ő az egyetlen, aki nem halt vértanúhalált. Ehelyett matuzsálemi kort ért meg, 99 éves korában hunyt el. Ő írta a negyedik evangéliumot, három apostoli levelet és a Jelenések könyvét.

 

János evangelista szimbóluma a sas, melynek szárnyalása, magas röpte és napra figyelő tekintete jól kifejezi János sajátságait.

 

Betániából származott, Zebedeus, a halász fia. János apjával és testvérével Jakabbal együtt ezt a mesterséget űzte. Az édesanyja, Szalomé Jézus követője volt, János pedig Keresztelő Szent Jánossal való találkozás után  csatlakozott Jézushoz.

 

Jézus apostola lett, és őt Jézus kivételes szeretettel szerette. Jelen volt Jézus színeváltozásánál, és az utolsó vacsoránál is. Az apostolok közül ő kísérte Jézust a Golgotára, majd Jézus az ő gondjaira bízta édesanyját, Máriát (,,Asszony, íme a te fiad!... Íme, a te anyád!'' (19,26). ). Jézus feltámadásáról is az elsők között értesült.

 

Pünkösd után (a Szentlélek eljövetelének ünnepe) a hagyomány szerint Szűr Mária haláláig Jeruzsálemben maradt. János, Péter, Jakab, és Pál volt a az egyház oszlopa az apostolok közül. Pál halála után Efezoszban maradt és 99 évesen természetes halállal halt meg.

Ünnepét december 27-én tartják.

Áldás! Lótusz (Facebook)

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr4416332590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása