Lótusz

Lótusz

Rózsakvarc - a szeretet köve

2016. január 14. - Lótusz_blogger

2016. év színe a rózsakvarc - miért jó ez nekünk?

A rózsakvarc a kvarc ásvány drágaköve. A fehéres rózsaszíntől akár a sötét rózsaszínig változhat színe. A színeloszlása egyenletes. Színét a mangántól kapja. Azonban fényérzékeny anyag, fény hatására fakulhat, 575 fokon pedig teljesen elveszti színét. Röntgen- és ibolyántúli sugarak hatására barnás-feketés színűvé válik. Vannak teljesen áttetsző darabok is.

A rózsakvarcot a szív kövének is nevezik, illetve a szerelem köveként is számon tartják. A rómaiak szerint Ámor és Erósz küldte a Földre a rózsakvarcot.

Chamuel Arkangyal és a rózsakvarc kristály segítségével az ikerlángunk megtalálásában is segít. (Angyalokról még ITT.)

Az asztrológiában a Bika, a Mérleg, és a Rák jegyűekre hat pozitívan.

Ahogyan az ásványokat gyógyerejében sokan hisznek, a rózsakvarc is segíthet a pozitív élettani hatások elérésében.

Fizikailag a szívünket gyógyítja; segít lelkünket lecsendesíteni; erősíti azokat, akik Parkinson, Alzheimer-kórban, vagy demenciában szenvednek. Fájdalomcsillapításra, égési sebek gyógyítására is alkalmas.

Lelkileg a lágy szeretet energiáját árasztja, megnyugtat. Bántalmazás esetén is segíthet. Minél világosabb kőről van szó, annál magasabb a rezgése. Spirituálisan segít.

A babákra, a gyermekekre, de még a magzatra is jó hatással van. De saját belső gyermekünket is megtalálhatjuk segítségével. Új vállalkozások beindításánál is sokat segít (a rózsaszín piros színe a hírnevet, a fehér energiája pedig a törekvést erősíti.)

Mivel a szívcsakrára hat, segít az önértékelésben, az önmagunk elfogadásában. A reményt sugározza. Segít megbocsájtani magunknak, másoknak. Az egység, a szeretet érzését növeli bennünk.

A legenda szerint kiválóan segít krízis esetén: pl. a nyakláncon hordott rózsakvarc kristály eltört egy rossz hír esetén. Azért, hogy ne a szívünk hasadjon meg, a kő "feláldozza magát" viselőéjért.

Mikor és hogyan használjuk?

Segít az önértékelés helyre állításában, a mély ellazulás elérésében. Medálként védelmet hoz. Hálószobában a kő segít otthonunkba hívni és ott tartani a szeretet rezgését. Íróasztalon harmóniát teremt. Tisztítani is kell időnként, legjobb hideg folyó vízzel. Napfényben hagyjuk megszáradni.

Ha hasznosnak találtad a cikket, oszd meg mással is!

Angyalokról még ITT olvashatsz.

Ásványkövekről pedig ITT.

Áldás! Lótusz (Facebook)

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr3116332626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása