Lótusz

Lótusz

Ritka égi jelenség: 5 bolygó látható egyszerre

2016. január 20. - Lótusz_blogger

Január 20. és február 20. között ritka égi jelenségben lehet részünk: 5 bolygó fog látszani egy vonalban, egy időben az Égbolton.

planet-2.jpg demotivateur.fr


Normális esetben a Jupiter, a Mars, a Vénusz és a Szaturnusz vehető szemügyre a reggeli égbolton, szerdától viszont a Merkúr is csatlakozik a felálláshoz.

planete

Legutoljára 2005-ben volt látható, hogy az öt fényes bolygó egyenes vonalban sorakozzon majd fel, ráadásul fogyóhold is megjelenhet mellettük január végén.

Mindezt azonban csak tiszta időjárási körülmények között tudjuk majd megfigyelni, és távcsőre is szükségünk lesz. Először a Jupiter, majd a Mars, a Szaturnusz, a Vénusz és utoljára a Merkúr bukkan majd fel az égen.

A legjobb időpont az együttállás megcsodálásra a napkelte előtti 60-90 perc, mivel csak ez a szűk idő áll rendelkezésre arra, hogy kiszúrjuk a “homályos” Merkúrt.

Alain Duffy, az ausztrál csillagász az alábbiakban ajánlja az égi jelenség megfigyelését:

"A gyönyörű kép lényegében fordulat a világegyetemben. Minden bolygó a saját pályáján halad, így ez a felállás kifejezetten ritka, biztosan érdemes megnézni!"

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=SEnPMftTIoY[/embed]

Miért fontosak ezek a jelenségek?

Merkúr: a kommunikáció, a kapcsolatteremtés, az információk bolygója

Vénusz: nőiség, művészet, harmónia bolygója

Mars: a harciasság, a kezdeményezés bolygója

Jupiter: az igazságosság, az egyenlőség bolygója

Szaturnusz: a sors, az igazság bolygója

Az asztrológia az Égbolton található bolygók, és bolygóegyüttállások, és azok egymáshoz viszonyított helyzete alapján ismer fel törvényszerűségeket, lehetőségeket. Amikor ilyen ritka, 10 évente tapasztalható jelenséggel találkozunk az nem lehet véletlen. Ezeknél a ritka jelenségeknél egy nagy fordulat következhet be, akár az egyes ember életében, akár a Világ életében. Az energiák erősebbek. Érdemes átgondolnunk céljainkat, ágyainkat és mindazt, amit a siker eléréséért teszünk.

Ha van kedved, oszd meg másokkal is a cikket.

Áldás! Lótusz (Facebook)

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr8516332638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása