Lótusz

Lótusz

A szerelem fűszerei Valentin-napra

2016. február 05. - Lótusz_blogger

Valentin-napra szeretettel: vágykeltő fűszerek a szerelmesek ünnepére

Már csak néhány nap és itt a Valentin-nap. A szerelmesek valószínűleg már azon gondolkodnak, mivel is lephetnék meg párjukat. A romantikázás fejben való megtervezésében sokkal előrébb járnak nők, mint a férfiak. Mi, nők elképzeljük, hogy mit veszünk fel, milyen kiegészítőket viselünk és milyen menüvel várjuk párunkat. A lényeg, hogy sok "szíves" étel legyen.

Maradjunk a menünél: ha még intenzívebbé és romantikusabbá szeretnénk tenni az estét, akkor ételsorodat feldobhatod afrodiziákumokkal (az afrodiziákum szó Afrodité, a szerelem istennője nevéből keletkezett).

Az alábbi fűszereket, gyümölcsöket zöldségeket ajánlom Valentin-napra.

Szerelmi fűszerek

Fűszernövények:

ánizs, borsfélék, fahéj, kakukkfű, vanília

Tipp: Készíts forralt szexbort!

Forralt szexbor

1/2 liter jó minőségű vörösborba tegyünk 10 db szegfűszeget, 2 db fahéjat, 2 g őrölt borsot, 1/2 rúd vaníliát, csipetnyi borsmentát, 1/4 citrom- és 1/4 narancs reszelt héját, és 35-40 szem kockacukrot. Forraljuk fel az összetevőket, majd öntsünk hozzá 1/2-1 dl rumot.Néhány percig hagyjuk állni, majd szűrjük le és már fogyasztható is! Ágyba bújás előtt fogyasszuk!

 

Gyógynövények:

borsmenta, ginzeng

Tipp: Készíts isteni borsmenta likőrt - frissít, élénkít, és a stressztől is megszabadít

Mentalikőr

5-5 dkg borsmenta, fodormenta, 2-2 dkg kálmosgyökér, ezerjófű keveréket áztassunk 24 órán át 1/2 liter alkoholban, szűrjük le, öntsünk hozzá 3 dl cukorszirupot és érleljük 4 napig.

 

Zöldségek:

articsóka, fokhagyma (bár a fokhagymának nagyon sok pozitív élettani hatása van, egy szerelmes éjszakához nem biztos, hogy a legjobb választás a túlzott illatanyaga miatt), szarvasgomba, padlizsán, spárga, zeller

Tipp: kezdd el fogyasztani a vágyfokozó zöldségeket már egy héttel a szerelmes éjszaka előtt!

Franciás szarvasgombakrém (pirítóshoz tálald)

Készíts a szokásos módon besamelmártást, szórj bele apróra vágott szarvasgombát, önts hozzá jó minőségű bort, majd sűrítsd 1 kanál tejfellel.

 

Húsfélék:

belsőségek, agyvelő, nemi szervek, békacomb, csiga, osztriga, kaviár

Tipp: egyél osztrigát, amit a leginkább vágyfokozó hatása miatt ajánlanak: húsát megtisztítva, sós vízben átmosva, apróra zúzott jégen, a kagyló héjában tálalva, néhány csepp citrommal ízesítve fogyasszuk.

 

Csemegék, desszertek:

ámbra, csokoládé-kakaó, tojás, virágpor, méz

Tipp: a csokoládéval sosem lehet mellélőni! Ha te is imádod a csokit, akkor készítsd el a Mogyorókrémes csokihabtortát!

Mogyorókrémes csokihabtorta

A torta sütés nélküli. Az alapja darált keksz, melyet olvasztott vajjal és kakaóporral keverjünk össze és nyomkodjuk egy tortalap aljára (vagy vegyünk két szív alakú formát és abba tömködjük a "tésztát"), majd készítsük el a "krémet". Olvasszunk csokoládét, keverjünk bele néhány kanál mogyorókrémet, és adjunk hozzá felvert tejszínhabot. Helyezzük az alap tetejére és helyezzük néhány órára a hűtőszekrénybe.

 

Ha te is készülsz a Valentin-napra, akkor oszd meg a cikket mással is!

Kövess a FACEBOOK-on is!

Áldás! Lótusz

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr1716332666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása