Lótusz

Lótusz

Örök női szépség

2016. március 07. - Lótusz_blogger

Mitől nő a nő?

A mai rohanó világunkban a nőiség, nőiesség fokmérője az, hogy mennyire tudunk hasonlítani a magazinok által publikált, sokszor nagyon nem reális nőképpel. Ha ezekhez a nőkhöz és méregdrága öltözetükhöz mérjük saját nőiességünket, akkor valóban szomorúak lehetünk. A 40 kilós, betegesen sovány modelleket még retusálják is - teljesen elvesztve a  realitás talaját. De tényleg ezekhez a nőkhöz kell hasonlítgatnunk magunkat?

Én nem vagyok 40 kiló, nem vagyok modellalkat sem. És nem is a Váczi utcán vásárolom a ruháimat. De ettől még ugyanolyan nőnek tartom magam. Mert nem a ruha teszi az embert! Az embert, a nőt, a személyisége, a karaktere, a kisugárzása teszi azzá, ami.

 

Számmisztika

A számmisztika szerint a 2-es szám a nőiség, nőiesség szimbóluma. A kettes ezen kívül az intuíciók, a kedvesség, a simulékonyság minőségét is magában foglalja. Minden olyan tulajdonságot, ami a nőkre, ránk vonatkozik, vonatkozhat.

Tarot-kártya

A tarot kártyában a kettes szám a “főpapnő”, vagy más néven “uralkodónő” lapja. Ez a lap egy befolyásos nőt jelent, aki képes kiállni önmagáért, a céljaiért, a családjáért, “hatalma” van, befolyással bír. Tudja a férfiakat is irányítani (cherchez la femme), így az egész világot is. De nem erőszakkal teszi mindezt, hanem szelídséggel, érzelmekkel, alázatosan. Támogatóan.

Yin-Jang

 

A Jang a férfiminőség, a Yin a női minőséget jelenti. A yinhez tartozó tulajdonságok a következők: lágy, puha, kerek, túláradó érzelmek, visszafogott színek, lelkizés, csábítás, lassúság, lágy, kerek formák, befogadás, táplálás.

A Yin és a Jang nem létezik egyedül, csak a kört kitöltve lehet valós. Mindenkiben vannak nőies és férfias tulajdonságok is, sőt, ezek a tulajdonságok, a két rész folyamatos változásban van: egyszer a Yin foglal nagyobb teret az életünkben, egyszer a Jang.

A katolikus vallás

A katolikusoknál Isten először a férfit teremtette meg, majd utána, a férfi oldalbordájából a nőt. Egyesek viccesen azt mondják, hogy

"minden remekműhöz szükség van piszkozatra."

Én inkább azt vallom, hogy az oldalborda, a szív tájéka, tehát az érzelmek, a szeretet központja. Akárcsak a nők, akik a konfliktusok megoldására törekszenek, az együttműködésre, a szeretetteljes együttlétre. Ugyankkor testi-lelki társai a férjüknek.

De mi a nő valódi lényege? Egy igazi nőt az utcán nem arról lehet felismerni, hogy derékig kivágott felsőben, vagy miniszoknyában tipeg előttünk. Egy igazi nőnek van stílusa. Klasszikus szépség. Nem külsejét, inkább belső tulajdonságait tekintve egy ideál. Mint például a francia vagy épp az olasz nők. Mikor először voltam Párizsban, sokat metróztam.  A metrón, akár egy sötétkék farmert és egy teljesen átlagos fehér pólót is úgy viseltek a nők, hogy átütött rajtuk a kisugárzásuk - nőként is alig bírtam levenni a szemem róluk. Ha ezt a magabiztosságot, önbizalmat egy divatos ruhával is feltuningolják, akkor aztán végképp gyönyörűek.

 

Mitől lehetünk jó nők?

Hinnünk kell magunkban, a külső- és belső szépségünkben.

Éreznünk kell magunkban az erőt: a szeretet, az anyaság, a kedvesség és lágyság energiáját.

A külsőnkre is oda kell figyelni: nem muszáj a divatot követnünk, de nem árt, ha igényesek vagyunk és testünket szeretettel ápoljuk.

Nemcsak öltözetünk, de gesztusaink, szokásaink is nőiségünkről, a nőiséghez való viszonyunkról árulkodik. Egy csábító mosoly, egy ujj körül csavargatott hajtincs, vagy épp gondolkodás közben a száj rágása... Ez mind-mind nőies gesztusok, apró mozdulatok, amivel NŐ-ként azonnal levehetjük a lábáról a férfiakat.

Az anyaság, a melegség, a szeretet - ez is mind feladatunk, és kívánom, hogy sikerüljön minden kedves hölgyolvasómnak megélnie ezt a csodát és "hatalmat", amivel csak mi, nők rendelkezünk.

Áldás! Lótusz!

Ha tetszett a cikk, oszd meg mással is! Kövess a FACEBOOK-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr5116332724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása