Lótusz

Lótusz

Engedd el és tervezd újra - az Újholddal

2016. március 09. - Lótusz_blogger

A Hold fázisa közül az első szakasz az Újhold szakasza. Az Újhold legfőbb lehetősége az elengedésben és az új tervek beindításában van.

 

A Hold a nőiség, a befogadás, elengedés bolygója. A Nők általában a világ egyensúlyát hivatottak megtartani, igyekeznek kiegyenlíteni a rossz dolgokat. Szeretettel vesznek körül mindent. Élővé teszik a kapcsolataikat, egy házból otthont varázsolnak.

Ma Újhold lesz. Az Újhold kiváló lehetőséget kínál arra, hogy a már idejétmúlt, túlhordott, túlparázott dolgainkat letegyük. Az elengedés egy nagyon pozitív hatású folyamat: egy szinttel magasabbra kerülünk, mert megértjük, hogy a régi beidegződéseink megkötnek és nem segítik a boldogulásunkat. Ezért érdemes minden Újholdkor szánni rá néhány percet, hogy átgondold, mi az, ami visszahúz, ami akadályoz abban, hogy továbblépj, hogy új dolgokba kezdhess.

Legyél bátor, ne félj attól, hogy valami értékes és fontos dolgot elveszítesz. Csak akkor kaphatsz új, jobb dolgokat, élményeket, ha készen állsz rá. Csukott (teli) kézbe nem lehet új dolgot fogni.

Nekem sokszor segített az alábbi rövid meditáció:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=bKTV9bHvfQM[/embed]

Ha elengedtünk mindent, ami visszahúzott, lenyomott, vagy épp gáncsot vetett sikereinknek, új terveinknek, akkor elindulhat a tervezés.

A tervezés egy folyamat, ami a motivációval indul. Ha nincs célod, mozgatórugód (nem tudod mit akarsz elérni), akkor csak téblábolni fogsz az úton, de nem találod a helyed. Mindenképpen legyenek álmaid, (reális) céljaid, elérhető kívánságaid. Mert ugye hiába szeretnék én lenni a következő amerikai elnök - semmiféle közöm nincs az egészhez.... Ez egy eléggé irreális cél. Bár ha valóban komolyan gondolom, akkor elköltözöm, jogot tanulok, megismerem az ország működését, stb. És lassan az irreális cél reálissá válhat. De ott sem az a motivációm, hogy elnök legyek, hanem az az érzés motivál, hogy én vagyok az elnök, aki bármit megtehet, testőrök hada véd és felnéznek rá.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=i9D5e8oEVzk[/embed]

Legyenek céljaid! És ne hagyd magad befolyásolni, vagy épp lebeszélni mások által az álmaidról. A saját életed éld, ne azt, amit mások rád erőltetnek. Higgy magadban! És higgy az álmaidban!

Ma 2016.03.09. napján ismét Újhold lesz.A számmisztika szerint ez a nap valóban egy új időszak kapuja lesz, de őszintésnek kell lenned magaddal! Valóban szabadulj meg a régi beidegződéseidtől, a félelmeidtől és merj változtatni, élni. Mert azt mondja a Tao, hogy

"Egyedül a változás állandó az életben."

Meg kell tanulnunk alkalmazkodni, és önállóvá válni: hinni, érezni, gondolkodni, cselekedni -szeretetben. Mert azzal, ha máson keresztül akarjuk elérni a boldogságot, nagyobb kárt teszünk, mint amekkora hasznot csinálnánk. Viszont ha szeretettel teszed a dolgod, valamiért imádkozol, teszel és nem valami ellen, akkor jó úton haladsz. (Például: azt szeretnéd, hogy béke legyen a világban és azt mondogatod, hogy győzze le az egyik állam a másikat - nem jó út! Inkább kérd azt magadban, a teremtőtől, vagy attól, akiben hiszel, hogy Legyen egyetértés, megegyezés és összefogás, hogy az emberek békében, egészségben és boldogságban élhessenek egymás mellett.)

lotusz mandala

Most pedig nézzük meg, a mai dátum mit hoz számunkra? Beszéljenek most a számok:

2016.03.09.

2 0 1 6    0 3    0 9

2+0+1+6   0+3   0+9

9   3   9

9+3+9=21

21

3

Az egész 2016-os év a 9-es szám égisze alatt zajlik, ami azt jelenti, hogy valaminek a beteljesülése, a maximum elérése, és egy újabb, magasabb energiaszint, pálya kezdete.

A tarot kártyában a 9-es lap a Remete lapja. Ez nem jelenti azt feltétlenül, hogy idén el kell bújnod a külvilágtól és remeteként kell élned. Inkább azt foglalja magában, hogy gyakran vonulj el, nézz magadba, imádkozz, töltsd fel  a lelked, építkezz belülről.

Márciusban a 3-as szám az uralkodó, ami a kommunikáció, az egység, az új dolog születésének jele. A hármas egység utal mind a test-lélek-szellem összhangjára, mind a múlt-jelen-jövő találkozására, a születés-élet-halál pillanatára, de még a vallásban a Szentháromságra is. Legyőzi az 1-es számot és a 2-es szám ellentété. A harmónia, a teljesség száma.

A tarot lapjai közül a 3-as lap a "Császárnő", Uralkodónő. Ez a nő egy tekintélyes, ugyanakkor szeretetteljes nő, aki éppen gyermeket vár. A lap is a 3-s egység találkozási pontjára utal. A kiegyenlítődés, a harmónia kialakításának lehetősége rejlik benne.

A mai nap, a 9-e. Itt az év számára utalnék vissza, olvasd fentebb!

A mai dátum számait összeadva 21-et kapjuk, ami az 1-esből és a 2-esből áll össze. De itt egy egységet, a hármast alkotják együtt. A 3-as pedig, ahogy a hónapnál említettem, az egység, a harmónia lehetőségének a száma.

A 21-es tarot kártya az egyik kedvencem: A Világ. Ez a teljes ciklus vége előtti lap. A világban benne van a jó és a rossz, a yin és a jang, a hideg és a meleg... - a 21-es lapban benne van minden lehetőség. Bármit elérhetünk, éppen ezért akarjunk jó dolgokat elérni! Ne akarjunk ártani a másiknak. Igyekezzünk olyan célt kitűzni, ami nemcsak magunka számára hoznak hasznot.

Az, hogy hogyan éred el a célod, nem kell tudnod, előre. Te csak kezdj bele és az Univerzum (Isten, az Égi segítők) segíteni fognak.

Az életben vannak jó és rossz dolgok, amiket megtehetünk. De  miért tennénk rosszat, ha ugyanennyi erővel jót is tehetünk? Legyenek (egységet) építő céljaink, legyen erőnk és hitünk ahhoz, hogy szebbé tegyük életünket, környezetünket, a világot!

Soha nem add fel:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=kHbBUT-hA4c[/embed]

Ha érdekesnek találtad a cikket, oszd meg mással is! Kövess  a FACEBOOK-on is!

Áldás! Lótusz

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr3716332728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása