Lótusz

Lótusz

Saját készítésű locsolókölni Húsvétra

2016. március 23. - Lótusz_blogger

A Húsvét egyik elengedhetetlen aktusa, amikor a férfiak, fiúk, meglocsolják a lányokat, nőket. Bár egyesek szerint ez az átkosból ránk maradt szokás, szerintem viszont egy nagyon szép hagyomány. Legalább egy évben egyszer eljönnek hozzánk olyan férfiak, akiket régen láttunk, régen beszélgettünk velük.

 

A nők közül sokan idegenkednek a locsolkodástól.... Szerintem az első és legnyomósabb érv a kölnik. Vannak olyan rokonok, akik a már kb. 10 éve ugyanazzal a kölnivel jelennek meg, ami már szinte olyan, mint egy érett whisky: sötét és erős illatú. A ruhámból tuti nem jön ki, ha meg a fejemre önti, akkor egy hétig vakarózok tőle. Na ettől mentsen meg minket az ég! :) A locsolkodás számunkra kedvesebb verziója az, amikor valamilyen női parfümöt használnak a férfiak, akarom mondani azzal locsolnak meg. ;-) Még ennél is enyhébb, ha szódával "támadnak". Viszont a legkreatívabb az, ha saját kezűleg készítik el a kölnijüket.

Hozzávalók:

  • egy spriccelővel ellátott műanyag flakon
  • víz
  • illóolaj
  • és/vagy egy szép üvegcse

Ha találtunk otthon egy szép üveget (legjobb, ha van szórófeje is), akkor már eleve abban elő tudjuk állítani a keveréket:

vizet engedünk az üvegbe, majd hozzácseppentünk néhány csepp illóolajat, összerázzuk és már fújhatjuk is.

 

A szórófejes flakonból csak a fejre van szükségünk, (a megfelelő méretűre vágva helyezzük az üvegre), de csak akkor, ha a szép üvegcsénkkel nem tudunk spriccelni.

 

Milyen illóolajat használjunk?

Legyen 100%-os, bőrbarát olaj. Gyógyszertárakban, drogériában kapható.

Illatok közül használhatjuk: levendula, citrom, narancs, rózsa, ylang-ylang.

Figyelem!

Terhes kismamákat TILOS illóolajjal meglocsolni, nehogy allergiás reakciót váltson ki náluk! Egyébként is őket én maximum vízzel locsolnám meg... Az illóolaj pedig egyéb esetben se legyen túl nagy koncentrációban a vízben, elég tényleg csak 1-2 csöpp bele.

Ha tetszett a cikk, oszd meg mással is! Kövess a FACEBOOK-on is!

A locsolóverset INNEN tanulhatod meg hozzá.

Még több Húsvét ITT.

Áldás! Lótusz

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr6316332760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása