Lótusz

Lótusz

A MOST hatalma - gyakorlati tanácsok

2016. június 12. - Lótusz_blogger

Ismerd fel a pillanat erejét! Hogyan tudod megélni a pillanatot?

A valódi létünk a pillanat erejében rejlik. A létünket nem az egónkkal, elménkkel foghatjuk fel, hanem csak úgy, ha befelé figyelünk, ha hagyjuk a dolgokat magunk előtt elvonulni és nem akarjuk befolyásolni. Ha csak szemléljük a lét-et, akkor elménk lecsitul, figyelmünk a mostra figyel, megélhetjük a jelen pillanatot. Amikor átérezzük az egységet, a létet (amely a körülöttünk lévő világ és legbelsőbb világunk ötvözete, nem egy elkülönült dolog), akkor egy természetes, egységélményben részesülünk, megvilágosodunk.

Ha nincs egység-tudatunk, akkor alakul ki a félelem. Minden félelem a halál-félelem kivetülése: ha vitatkozunk a párunkkal, ha azt akarjuk, hogy nekünk legyen igazunk, ha egy jövőbeli negatív dolog megtörténtétől félünk. Ilyenkor nincs egységtudatunk, elszakadtunk a valódi léttől. Elménk (egonk) használ bennünket, és nem fordítva!

Ha szabad szeretnél lenni, fel kell ismerned, hogy nem az egod vagy, te az vagy, aki szemléli az egot, és nem reflektál, csak figyel, elfogad, nem reagál. Függetlenné akkor válhatsz az egódtól, ha minél többször figyelsz befelé, belső éned felé, és ne ítélkezz, csak szemlélődj. Amikor éber vagy, jelen vagy. Jelen vagy a most-ban, jelen vagy a lét-ben.

most 1

Azzal, hogy jelen vagy a mostban, az egód "hatalmát gyöngíted". Amikor teljesen jelen vagy, akkor a múltbeli sérelmeid és jövőbeli elvárásaid, vágyaid nem befolyásolják a valódi léted.

Amikor te teljesen rendben vagy, akkor rezgésed pozitív, nő, ezzel magad körül is tisztítasz és hozzájárulsz az emberek kollektív tudatának növeléséhez. A "jó" rezgés "mellékhatása", hogy tested is egyre egészségesebbé válik.

A mindennapi életben úgy tudod gyakorolni a teljes figyelmet, hogy rutintevékenységek végzése során teljesen ott vagy. Éld át teljesen azt, amit csinálsz: például kézmosás közben érezd a víz hőmérsékletét, halld a csobogását, érezd a szappan illatát, a kezed tisztulását.

Hogyan tudod folyamatosan fenntartani a MOST-ban való jelenlétet? Tedd szokásoddá, hogy megkérdezed magadtól: Mi zajlik bennem ebben a pillanatban?

A fenti néhány sort az egyik kedvenc könyvem "kivonataként" írtam meg, ha szeretnél a témába még jobban belemélyedni, akkor szeretettel ajánlom Eckhardt Tolle: A MOST hatalma a gyakorlatban című könyvet!

Echkardt Tolle-tól ajánlom még EZT a cikket.

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr5816332918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása