Lótusz

Lótusz

Ezt kell tenned vészhelyzet esetén

2016. június 14. - Lótusz_blogger

2016 a Foci Európa Bajnokság, a Riói Olimpia és még rengeteg fontos esemény éve lesz. Azonban azt is látjuk, hogy vannak olyan emberek, akiket nem a szeretet, az összetartozás vezérel (hogy finoman fogalmazzak). Bárki kerülhet olyan helyzetbe, amire nem számított, vagy amire nem tudunk felkészülni. Azonban jó, ha tudjuk, mit kell tenni rablás, túszejtés, vagy bármiféle támadás esetén.

Wallas Zeins, New York-i rendőrség nyugalmazott nyomozója és túsztárgyalója, az alábbi 6 pontot tartja a legfontosabbnak vészhelyzet esetén:

1. Maradj nyugodt, beszélj megfontoltan, lassan, mert a “nyugalom fertőző”.
2. Figyelj meg minden részletet aprólékosan magad körül. Merre nyílik az ajtó, a támadó hogy milyen ruhát visel,  egyedül van-e, milyen fegyvere van.
3. Csak akkor beszélj, ha megszólítanak. Sose legyél agresszív, ha esetleg megengedi, hogy beszélj a rendőrséggel, akkor is csak igenekkel és nemekkel kommunikálj, nehogy valamit fenyegetésnek fogjon fel.
4. Mondd el a túszejtőnek, ha életmentő ellátásra van szükséged, rendszerint először a betegeket engedik el.
5. Ha a rendőrség megérkezik, hasalj a földre és működj együtt.
6. Ne hősködj!

Nézd meg az alábbi filmet, mert az életed múlhat rajta!

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=I8t51u0l65c[/embed]

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr2616332930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása