Lótusz

Lótusz

Teremts magadnak Szent Iván éjjelén (szerelem és gazdagság)

2016. június 22. - Lótusz_blogger

Teremts magadnak Szent Iván éjjelén

szentivánéj

Szent Iván éjjele már a pogányság idején is varázslatos napnak számított. Azonban a keresztényeknél is fennmaradtak olyan szokások, melyeket Szentiván éjjelén rendszeresen tartanak. A templomok egyik fő "attrakciója" a tűzrakás. Ennek a jelentősége, a fény, a megtisztulás, a bűnök elégetése, az, hogy az emberek szívében fény gyúljon, szeretet áradjon. A tűz fénye a halál sötétségén való győzelmet jelenti.

A nem keresztény szokások pedig leginkább a szerelmi és a bőséget bevonzó szokásokat részesítik előnyben. A nyár egyébként is a szerelem, a szórakozás, az ismerkedés, a pihenés időszaka. Azonban a termékenység időszaka is, és ezt akár a szerelmi életünkre, akár az anyagi dolgainkra is kivetíthetjük: ezért is a legkedveltebbek a szerelmi és a bőséghozó-mágiák e napon.

A tűzugrás

A tűzugrás szerelmesek "varázslata": ha együtt ugorja át a pár a tüzet, akkor ők egész életükben össze lesznek kötve, együtt maradnak.

A tűz hamuja - termékenység

Amikor már kialudt a tűz, a máglya, a hamvait ne dobjuk el: a néphagyomány szerint ez egy nagyon erős termékenységi talizmán, melyet a babát váró, vagy a megtermékenyülésben reménykedő hölgyemény ágya fölé kell akasztani - de még jobb, ha a hasát bekenegetik vele.

szentivánéj 1

Tűzön járás

A tűzön járásban egyszer, jónéhány évvel ezelőtt volt szerencsém részt venni. Kovács András tartotta a felkészülést, ő vezette végig a ceremóniát. Egyszerűen még akkor esem hittem el, hogy képes vagyok az izzó parázson végigmenni, amikor már ott szedtem a csülkeimet. És semmi baja nem volt a talpamnak! Nagyon izgalmas dolog. Én akkor értettem meg, hogy a test az "csak" egy valami anyag, ami nem állandó. Viszont a lélek, a szellem örök! A tűzönjárás pedig a megtisztulás szempontjából nagyon fontos. Ugyanis, miközben lelkileg készülsz az aktusra, lassan minden félelmed elszáll. És miután sikerül sérülések nélkül végigsétálni ,az hatalmas megkönnyebbülés! Mindenkinek szívből ajánlom (DE CSAK MEGFELELŐ VEZETÉSSEL, FELKÉSZÜLÉSSEL).

Milyen praktikák, varázslatok segíthetnek vágyaink elérésében?

Szerelem

szentivánéj 2

Vannak ennél durvább módszerek is, de a kötést, meg efféléket nem javaslok (mi van akkor, ha totál szerelmes vagy egy férfibe, ás most azt érzed, hogy őt akarod, vele akarod leélni az életed. De az Égiek mást szánnak neked, akivel sokkal jobb lehet az életed? Te inkább a mostani, alig valami pici részt az igazságból meglátó tudatoddal döntenél, vagy inkább rábíznád az Univerzumra?) Szóval. Ami egy kedves szokás és nem kötünk vele senkit gúzsba, ha rózsaszín vagy vörös színű gyertyát gyújtunk és akár egy meditációval, akár imával kérjük, hogy hozzák el nekünk az igazi párunkat az Égiek/Univerzum... ki miben hisz.

Gazdagság

A bőség- és gazdagság elérésének varázslatára is jó időszak a Szentiván-éj: ez egy termékenységi ünnep is, tehát a termékenységet akár munkánkban, akár a pénzügyeinkkel kapcsolatban kérhetjük.

Ahhoz, hogy gazdagok lehessünk, először el kel engednünk olyan dolgokat, melyek már nem szolgálnak bennünket. Más szóval: a teli marokkal nem tudunk még megfogni valamit. Ezért nem szabad csüggedni, amikor valamit "elvesztünk", elfogy, megváltozik: ha hiszünk magunkban és abban, hogy az Univerzumban mindenki számára elég pénz, étel... van, akkor, ha éppen meg is szakad valami, akkor jön helyette másik lehetőség.

Az elengedésben egy fehér gyertya meggyújtása segíthet, és egy cetlire felírt dolgok, amitől meg szeretnénk szabadulni. Ezt el kell égetnünk és meg kell várni, hogy gyertya teljesen végig égjen.

Ha pedig be szeretnénk vonzani a gazdagságot és bőséget, akkor zöld gyertyát gyújtsunk (és ha egy kis cetlit a gyertya alá helyezhetünk, amin a kívánságaink találhatóak), vagy pedig arany/ezüst színűt, mely a pénzt jelenti.

Azért óvatosan a gyertyával, nehogy felgyújtsd a lakást!

Mivel ezen a hosszú éjszakán az Ég és a Föld (és egyéb dimenziók) közelebb vannak egymáshoz, ha szeretnénk megtisztítani a lakást, akkor füstölőzzünk: tömjénnel, mirhával, fahéjjal meg tudjuk tisztítani otthonunkat.

Ui: Szentivánéj eredetileg június 21-én volt, de a naptárreform miatt esett Keresztelő Szent János névnapja június 24-re. A Szentiván-éji szertartásokat pedig 23-án tartják.

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr6016332944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása