Lótusz

Lótusz

Međugorje - a zarándokhely titka

2016. július 07. - Lótusz_blogger

1980. óta nő a hírneve a kisvárosnak, ahol Szűz Mária állítólag megjelent

Bár a katolikus egyház nem ismerte el, fiatalok azt vallották, hogy megjelent számukra Szűz Mária. Annak ellenére, hogy nem tartják szent helyként számon, évente sok százezer zarándok keresi fel a helyet.

Mária-jelenések

 

Állítólag 1981. június 24. óta megjelenik ott a Szűzanya és üzeneteket ad át, melyek a béke, a hit, a megtérés, az ima, a böjt és a bűnbánat fontosságáról szólnak. Minden hónap 25-én jön egy-egy üzenet, amely körbejárja a világot.

 

Évente csaknem egymillióan keresik fel (különböző vallásúak) a 4300 lakosú kisvárost. A városka fő temploma a Szent Jákob templom, itt tartják a legtöbb programot a hívek számára.

 

Međugorje követői nemcsak "Boldogasszony"-ként, de „A béke királynője“-ként is tisztelik Szűz Máriát. Rengeteg a zarándok: pl. 2001 áprilisában 180 000 hívő áldozott a helyi plébánia területén és a szentmisét 4 490 (bel- és külföldi) pap celebrálta.

 

Hogyan áll a katolikus egyház a jelenésekhez?

Egy 1998. július 22-i írásában Joseph Ratzinger kardinális, a későbbi XVI.Benedek pápa azt nyilatkozta, hogy "a II. János Pál pápának és a Međugorje-i jelenésekhez társított pozitív állásfoglalások... kitalálások." Ehhez képest II. János Pál pápát 2014-ben Ferenc pápa szentté avatta...

 

 

Üzenetek havonta

 

Ez volt a legutóbbi üzenet: "Međugorje, 2016. június 25 "Drága Gyermekek! Istennek együtt adjunk hálát azért az ajándékért, hogy veletek vagyok. Kicsinyeim imádkozzatok és éljetek Isten parancsai szerint, hogy jó legyen nektek a Földön. Ma, a kegyelem napján, a Béke és anyai Szeretetem áldását szeretném nektek adni. Közbenjárok értetek Fiamnál és állhatatosságra hívlak Benneteket az imádságban, hogy általatok megvalósulhasson a tervem. Köszönöm, hogy meghalljátok meghívásom." 06/25/2016."

Májusban pedig ez volt az üzenet: "Drága Gyermekek! Jelenlétem Isten ajándéka mindegyikőtöknek és biztatás a megtérésre. A Sátán erős és zavart meg békétlenséget akar kelteni szívetekben és gondolkodástokban. Ezért kicsinyeim imádkozzatok, hogy a Szentlélek a valódi öröm és béke útján vezessen benneteket. Veletek vagyok és Fiamnál közbenjárok értetek. Köszönöm, hogy meghalljátok meghívásom." 05/25/2016 (innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr3216332980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása