Lótusz

Lótusz

Melyik jin-jang szimbólum jellemez?

2016. szeptember 08. - Lótusz_blogger

A jin jang szimbólum kettős összetétele leírja azokat az ősidőktől fennálló, egymással szemben álló, azonban egymást kiegészítő kozmikus erőket, amelyek megtalálhatóak a világegyetem összes jelenségében. Ez a megközelítés a kínai filozófia, a taoizmus és a hagyományos orvoslás irányzatának az alapkövét is jelenti.

A jin és jang kifejezések írásban először a Ji Csing-ben jelentek meg, az időszámításunk előtti 1250 körül. A jin jel egyik megközelítő jelentése „a hegy árnyékos oldala”, míg a jang jel hasonló jelentése „a hegy napos oldala”. Ezek a piktogramok nemcsak egymással ellentétben levő tulajdonságokat és formákat jelölnek, de egyúttal jelképezik az átalakulást egyik végletből a másikba, hasonlóan az évszakok változásához.

Meglepő, de az eredeti jin-jang jel nem fekete-fehér volt, hanem piros és kék. Íme:

Yin_yang eredeti

De a történelmi kalandozást be is fejezem, és mutatom, hogy melyik jin-jang jelek közül választhatsz. Amelyiket kiválasztod, az önismeretbe enged bepillantást számodra.

Yin Yang főkép

Sikerült kinézned a számodra legkedvesebbet? Akkor olvass tovább, hogy megtudd, mit jelent.

1.Racionális és kooperatív vagy!

A kék szín azt jelenti, hogy nagyon analitikus személy vagy, aki nagyon szervezett és eredményorientált. A vörös szín pedig azt szimbolizálja, hogy szeretsz segíteni az embereknek. Igyekszel jobbá tenni a világot.  Néha kicsit türelmetlen vagy, de megéri gyakorolnod a nyugalmat, mert a legjobb dolgokat az idő hozza el számodra. Te ne add fel, tegyél mindig elég munkát a céljaid elérésébe és az élet megjutalmaz!

2. Jóindulatú és lelkes vagy!

A jin-jang jel kék színe egy nagyon kedves és idealista embert takar, aki igazán törődik a hozzá közelállókkal. De az emberek mellett a környezetvédelem is érdekel. A sárga szín pedig azt mutatja, hogy nagyon pörgős, lelkes és vidám ember vagy. Szeretsz sokmindenben benne lenni, mindent kipróbálni, de néha kicsit túlvállalod magad. Ez néha azt hozza magával, hogy nem mindig fejezel be mindent. Sokat gondolkozol és tervezel. Nagy álmaid vannak. Jót tesz neked, ha sokat relaxálsz.

3.Vállalkozó és kíváncsi vagy!

A jin-jang jel intenzív kék színe azt jelzi, hogy egy kreatív és vállalkozó személy vagy, aki imádja a kihívásokat és az új dolgokat. A narancssárga szín azt jelzi, hogy a kíváncsi ember vagy, aki arra vágyik, hogy megértse a dolgok valódi okát. Mindezen tulajdonságokat azért kaptad a természettől, mert így nyerő típus lehetsz! Elismerik tudásodat, tehetséged, és bíznak benned. Lépj előre bátran utadon, mert elérheted a legnagyobb vágyaidat is. Hallgass a megérzéseidre, és soha ne add fel! Egy boldog és szabad ember vagy!

4. Kiegyensúlyozott és harmonikus ember vagy!

A jin-jang jel zöld színe jelzi, hogy egy csendes, nyugodt, békeszerető ember vagy. A fehér jelöli békét, a harmóniát és az őszinteséget. Te egy nagyon becsületes ember vagy, nagy az igazságérzeted. Ha rájössz, hogy valaki hazudott neked, nagyon nehezen nyerheti vissza a bizalmadat. Nagyon segítőkész vagy. Akár magad elé is helyezed az ő érdekeidet a sajátodé helyett. Fontos, hogy megtaláld az egyensúlyt, adj sokat és fogadj is, ha neked adnak. Tanulj meg bűntudat nélkül nemet mondani. Megérdemled a jó dolgokat a világban, mert te is igyekszel jobbá tenni a világot.

5. Tanult és kifinomult vagy!

A lazacszín azt jelzi, hogy olyan ember vagy, aki tudja, hogy mit akar és azt is, mit kell tenni annak érdekében, hogy azt el is érje. Született vezető vagy. Inspirálod a körülötted lévőket. A fekete a rettenthetetlenséget és a kifinomultságot sugallja. A konzervativitást jelzi. Keményen dolgozol, ami miatt néha kimerülnek energiatartalékaid. Fontos megtanulnod, hogyan teremts egyensúlyt az életben: munka, család, barátok és a te "én-időd" között lavírozva. Így leszel valóban sikeres az életben. Szánj időd magadra! Egy jó könyv minden stresszre jó gyógyír.

6. Intuitív és emocionális vagy!

A jin-jang jel piros színe azt jelzi, hogy nagyon jól fejlett intuícióval rendelkezel. Mindeközben a zöld szín azt jelzi, hogy nagyon érzelmes és szentimentális ember vagy. Nagyon jól tudsz koncentrálni a feladataidra és nagyon kreatív is vagy. Szereted szép dolgokkal körülvenni magad. Jól kommunikálsz az emberekkel, bár néha azt érzed, nem értnek meg - ez csak azért lehet, mert nem ismerik fel a tehetséged. Feladatod, hogy megmutasd nekik, mit is rejtesz. Az akár természetfeletti képességeidet érdemes elfogadnod, megszeretned és egész életed a legnagyobb szeretetben végigélned!

Fordítás: Lótusz (innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr9116333102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása