Lótusz

Lótusz

Az igaz szeretet tíz titka

2016. október 10. - Lótusz_blogger

Az igaz szeretet tíz titka -  Adam J. Jackson azonos című könyv nyomán

az-igazi-szeretet

"A bölcsesség egy regény keretébe van foglalva, amelyben a főhős egy barátjának az esküvőjén találkozik egy bölcs kínai emberrel, aki beavatja a fiút az igaz szerelem tíz titkába, amely maga a vonzás törvénye.

 

Az Igazi Szeretet Első titka - a gondolat ereje.

A szeretet a gondolattal kezdődik.

Azzá válunk, amiről gondolkodunk. A szeretettel teli gondolatok szeretettel teli életet és szeretettel teli kapcsolatokat hoznak létre.

A pozitív megerősítések meg tudják változtatni másokkal és magunkkal kapcsolatos meggyőződésünket és gondolatainkat.

Ha szeretni akarsz valakit, akkor figyelembe kell venni az ő igényeit és kívánságait, elvárásait.

Az ideális partnerről kialakított elképzelés segít felismerni őt, amikor találkozol vele.

 

A fiatalember elképzelte, milyen lenne az ő ideális partnere - külseje, személyisége, mi tetszik, és mi nem tetszik neki, milyen meggyőződései vannak. Amikor lehunyta a szemét, élesen kirajzolódott előtte egy kép; gyönyörű volt, kicsit alacsonyabb nála, aranyló, gesztenyebarna, vállig érő hajjal, hatalmas zöld szemekkel, és elragadó mosollyal.

Magabiztos volt, kedves és jóságos. Okos volt, nem túl komoly, együttérző. Szerette az állatokat, vigyázott a környezetére, élvezni tudta az élet apró örömeit, pl. sétálni az erdőben, vagy üldögélni a tűz mellett egy hideg téli estén.

A fiatalember felírta ezeket a tulajdonságokat egy papírlapra, hátradőlt székében és újra elolvasta. "Hmm.., – mormolta maga elé – bárcsak …" – összehajtotta a lapot és akkurátusan elhelyezte a könyvespolcon.

 

Az Igaz Szeretet második titka - a tisztelet ereje

Nem lehet szeretni valamit, vagy valakit, ha nem tiszteltük korábban.

Mindenek előtt magunkat kell tisztelnünk.

Ahhoz, hogy tiszteletet ébresszünk magunkban magunk iránt, kérdezzük meg magunktól: "Mit tisztelek magamban?"

Ahhoz, hogy tiszteletet ébresszünk magunkban mások iránt - azok iránt is, akik nem tetszenek nekünk - kérdezzük meg magunktól: "Mit tisztelek ebben az emberben?"

 

Az Igaz Szeretet harmadik titka - az adni tudás ereje.

Ha szeretetet akarsz kapni, egyszerűn csak adnod kell. Minél többet szeretetet adsz, annál többet kapsz.

Szeretni - azt jelenti, hogy egy részt adsz magadból, fizetséget nem kérve és feltételek nélkül.

Cselekedj jót, csak úgy!

Mielőtt egy életre szóló kapcsolatba lépnél, ne azt kérdezd magadtól, hogy a másik ember mit tud adni a számodra, hanem azt, hogy te mit tudsz adni a másik embernek.

Az egész életre szóló, boldog szerelmes kapcsolatok titkos receptje a következő: sohasem arra kell figyelni, hogy mit kaphatunk, hanem mindig azt kell nézni, hogy mit adhatunk.

 

Az Igaz Szeretet negyedik titka - a barátság ereje

Ahhoz, hogy megtaláljuk az igaz szerelmet, először igaz barátra kell lelnünk.

Szeretni azt jelenti, hogy nem egymásra nézünk, hanem együtt nézünk azonos irányba.

Ahhoz, hogy igazán szeressünk valakit, azért kell szeretnünk őt, aki, nem azért, ahogy kinéz.

A barátság – táptalaj, ahol a szerelem életre kelhet.

Ha szerelmet akarsz vinni egy kapcsolatba, akkor először barátságot kell vinni bele.

 

Az Igaz Szeretet ötödik titka - az érintés ereje.

Az érintés - a szeretet egyik legerősebb megnyilvánulása, amely legyőzi a gátlásokat és megerősíti a kapcsolatokat.

Az érintés megváltoztatja a fizikai és érzelmi állapotunkat és érzékenyebbé teszi az embereket a szeretetre.

Az érintés meggyógyíthatja a testet és felmelegítheti a szívet.

Ha ölelésre tárod karjaidat, azzal szíved is kitárod.

 

Az igaz szeretet hatodik titka - a "szabadnak hagyni" elv ereje.

Ha szeretsz valakit, engedd szabadon. Ha visszatér hozzád, akkor ő a tiéd, ha nem, akkor soha nem is volt a tiéd.

Még az igazi szeretetteljes kapcsolatban is szükségük van az embereknek mozgástérre.

Ha meg akarsz tanulni szeretni, akkor először meg kell tanulni megbocsátani és megszabadulni a múltbéli sérelmektől és fájdalmaktól.

A szeretet azt jelenti - megszabadulni a félelmektől, előítéletektől, egótól, és fenntartásoktól.

"Ma megszabadulok minden félelmemtől, a múltnak nincs hatalma felettem - ma van az új élet kezdete."

 

Az igaz szeretet hetedik titka - a szavak ereje.

Amikor tanulunk nyíltan és becsületesen kommunikálni, az élet megváltozik.

Szeretni valakit, ez azt jelenti, hogy ápoljuk a vele való kapcsolatunkat.

Adjuk tudtára az embereknek, akiket szeretünk, hogy szeretjük és értékeljük őket. Soha se féljünk kimondani a varázsszót: "Szeretlek".

Ne hagyjuk ki az alkalmat, ha valakit megdicsérhetünk.

Mindig fejezzük ki a szeretetünket annak, akit szeretünk - lehet, hogy utoljára látjuk őt. Ha megtudnád, hogy hamarosan meghalsz és lehetőséged lenne felhívni azokat, akiket szeretnél, - kit hívnál fel, mit mondanál… és miért nem teszed meg ezt most?

 

Az igaz szeretet nyolcadik titka - az elkötelezettség ereje.

Ahhoz, hogy a szeretet igaz szeretet legyen, elkötelezettnek kell lenni felé, és ennek az elkötelezettségnek tükröződnie kell a gondolatokban és cselekedetekben.

Az elkötelezettség - a szeretet valódi próbája.

Ahhoz, hogy igazi szeretettel teli kapcsolatunk lehessen, ahhoz elkötelezettnek kell lennünk ebben a kapcsolatban.

Ha elkötelezettjei vagyunk valakinek, vagy valaminek, akkor feladni - az nem lehet alternatíva.

Az elkötelezettség különbözteti meg a felszínes kapcsolatot a tartós kapcsolattól.

 

Az Igaz Szeretet kilencedik titka - a szenvedély ereje

A szenvedély lángra lobbantja a szeretetet és nem hagyja kihunyni.

Az örök szenvedély nem egyedül a fizikai vonzalom, hanem az erős elkötelezettség, lelkesedés, érdeklődés és örömteli izgalom együttes segítségével jön létre.

A szenvedélyt újra lehet éleszteni, a múlt eseményeinek újbóli átélésével, amikor éreztük ezt a szenvedélyt.

A spontaneitás és a meglepetések létrehozzák a szenvedélyt.

A szeretet és a boldogság lényege egy és ugyanaz: szenvedéllyel kell élni, minden nap.

 

Az Igaz Szeretet tizedik titka - a bizalom ereje

A bizalom életbevágóan fontos az igazi szeretettel teli kapcsolatokban. Bizalom nélkül az egyik partner gyanakvóvá válik, nyugtalanná és tele lesz előítéletekkel, félelmekkel, a másik úgy érzi lélektani csapdába került, azt hiszi, hogy nem hagyják szabadon lélegezni, s érzelmileg megfojtják.

Lehetetlen valakit igazán szeretni, ha nem bízunk meg benne teljesen.

Cselekedjünk úgy, mintha kapcsolatunk a szeretett emberrel sohasem érne véget.

Az egyik módja annak, hogy eldöntsük, megfelel-e nekünk a másik ember, meg kell kérdeznünk magunktól:

"Feltétlenül és teljesen megbízom a partneremben?" Ha a válasz "Nem!", akkor alaposan el kell gondolkodni, mielőtt elköteleznénk magunkat.

 

***

A fiatalember egyedül ült, tekintetét körbehordozva az esküvői teremben. Nem volt olyan fényűző, vagy extravagáns, mint némelyik esküvő, amelyeken korábban részt vett, de itt élettel teli, baráti hangulat érződött. A száz fő körüli vendégsereg nyilvánvalóan jól érezte magát, vidámság és öröm ülte meg az arcokat.

Amikor a zenekar játszani kezdett, a fiatalember emlékezetben visszatért ahhoz a két évvel ezelőtti esküvőhöz, amelyen az öreg kínaival találkozott. Nem tudta megállni mosoly nélkül, amint eszébe jutott, mennyire cinikusan viszonyult akkor a szerelemhez.

Ahogy a fiatalember fokozatosan alkalmazni kezdte Igaz Szeretet titkait, észrevette, hogy élete kezd megváltozni. Külsőleg nem változott meg különösebben, mindenesetre semmi olyan látható dolog nem történt, amiről biztosan lehetne beszélni. Ettől függetlenül, fontos és mély változások mentek végbe. Családja és barátai, sőt munkatársai is észrevették, hogy viselkedése megváltozott. Tárt karokkal üdvözölte őket a formális kézfogás helyett. Másként beszélt az emberekkel: figyelmesen, tisztelettel, a másik szemébe nézve társalgott. Most időt szánt másokra és őszinte érdeklődést és figyelmet mutatott a másik iránt. Figyelmet fordított rá, hogy emlékezzen ismerősei születésnapjára, vagy felhívott olyanokat, akikkel régen nem beszélt, csak azért, hogy üdvözölje őket és megkérdezze, hogy érzik magukat, és tudtukra adja, hogy ő emlékszik rájuk.

És a legfurcsább, hogy néha spontán olyat tett, amivel örömet szerzett valakinek. Nemegyszer előfordult, hogy vett egy csokor virágot és szó nélkül odaajándékozta egy ismeretlennek az utcán, csak azért, hogy lássa a meglepődést a megajándékozott arcán. Neki pusztán örömet okozott, ha látta, hogy valaki mosolyog.

És közeli barátai észrevették, hogy már nem foglalkoztatja, a nagy ő megtalálása. Ők nem tudták, hogy a fiatalember arra fordította figyelmét, hogy szeretettel viszonyuljon másokhoz, abban a hitben, hogy a szeretet visszatér hozzá és a megfelelő pillanatban a megfelelő helyen találkozni fog álmai asszonyával.

Aztán, mint derült égből a villámcsapás, valami csodálatos dolog történt. Egyik este felhívták otthon. Egy lány kereste, aki azt kérdezte tudnának-e találkozni. A lány elmagyarázta, hogy a telefonszámot egy öreg kínaitól kapta. "Valami Igaz Szeretet titkairól van szó." – mondta a lány. Másnap találkoztak. A lány rögtön megtetszett neki, és nemcsak szemének melege és a lány kedves arca.

Amikor beszélgettek, a fiatalember úgy érezte, hogy rokonlélekre talált a lányban, akivel szabadon tud beszélgetni a számára legfontosabb dolgokról. És most, a saját esküvőjükön a lány a fiú felé tartott, kezét kinyújtva. Szépséges külsejét csak lelkének szépségéhez lehetett hasonlítani.

Minden nagyon lassúnak tűnt. Ahogy a lányt nézte, a túláradó szeretettől egy pillanatra elakadt a lélegzete. Ez a pillanat egész életére az emlékezetébe vésődött, az első pillanat az életében, amikor megértette, hogy mit jelent az igazi szeretet bősége, az igaz szerelem."

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr7616333176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása