Lótusz

Lótusz

Jamie Oliver 30 kulináris tippje

2017. április 23. - Lótusz_blogger

Jamie Oliver Anglia egyik leghíresebb séfje, aki számos könyvet írt, rengeteg tv-műsort készített. Laza, vicces, és olyan trükköket mutat meg, amelyeket használva a legbénább háziasszony is fantasztikus elismeréseket söpörhet be.

 

Íme 30 olyan icipici trükk, amellyel nagyot lehet villantani (vagy csak a mi kis titkunk marad:) )).

1. Ahhoz, hogy a fűszernövények zamata jobban kijöjjön, egy mozsárban egy kevés oliva-olajjal törjük össze.

2. A paprika édesebb lesz, ha sütjük, de csak óvatosan, míg meg nem barnul!

3. A sárgabarack magjától a saláta íze amorettora emlékeztet.

4. Citrom héjából akkor tudunk spirális alakot készíteni, ha vékony késsel vágjuk le előfőzés után.

5. Citromhéjat remekül lehet csokoládéval kombinálni.

6. A tésztát könnyebb megtörni, ha törölközőbe csavarjuk.

7. Adj ananászt az ételhez, ha szeretnél megszabadulni a felesleges zsírtól.

8. A cukkinit a legjobb, ha a sütés előtt összetörjük.

9. Ahhoz, hogy a csokoládémártásod isteni legyen, adj hozzá narancsot.

10. A kajszibarack ideálisan kombinálható zsíros húsokhoz.

11. A padlizsánt mindössze pár percig süssük.

12. A felesleges zsírt a csirkéről papírral töröld le.

13. A gyenge céklát sós vízben főzzük.

14. Ha gombát főzünk, csak a végén sózzuk.

15. Ha grillezel, ne tegyél mindenhová parazsat. Először csak a két végére, és folyamatosan helyezz el egyre többet.

16. Ha nincs otthon valamilyen összetevő az ételhez, akkor cseréld ki vagy hagyd el. Még mindig finom lehet!

17. Több levet tudsz a citromból kifacsarni, ha a facsarás előtt egy kicsit meggörgeted az asztalon, és nyomkodd meg.

18. Füstölt szalonnával borítsd be a halat sütés közben, így kellemesen füstös ízű lesz és zamatos.

19. A mentát legjobb, ha a főzés elején adjuk hozzá az ételhez.

20. A Chili veszít csípősségéből, ha kitisztítjuk, majd bő vízzel leöblítjük.

21. Azért, hogy a hagymaszagot elkerüljük, sózzuk, és főzzük alacsony lángon.

22. Ahhoz, hogy a grillezett hal ne tapadjon a grill-lapra, előzetesen dörzsöljük be a halat sóval, amely elnyeli a felesleges nedvességet.

23. Az ecet segít, hogy a felesleges só távozzon az olajbogyóból.

24. Vermutot hozzáadva a rizotto szokatlan ízt kap.

25. A Bacon a csirkének füstös ízt ad.

26. A burgonyasalátához a krumplit melegen kell összevágni.

27. Ha húst sütünk, adjunk a húshoz egy evőkanál lisztet, ettől a hús ropogós lesz.

28. Ha gyorsan, finom öntetet szeretnénk, keverjünk össze sóskát, édesköményt és citromlét.

29. Amikor halat sütünk, ne a serpenyőt kend meg olajjal, hanem a halat dörzsöld be vele.

30. A zöldfűszereket csak tálalás előtt keverd a burgonyához.

(via)

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr10016333544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása