Lótusz

Lótusz

A Szent kör kezdete - 2017. május 24.

2017. május 24. - Lótusz_blogger

A Maja újév legfontosabb feladata az elengedés.

A Tzolkin (Szent Kör) 2017. május 24-én kezdődik és 2018. február 7-ig tart a maják naptára szerint. Ez egy 260 napos kör, amely legfontosabb feladata az ELENGEDÉS.

2017-es év a számmisztika szerint is az újrakezdés éve. Az újrakezdés, újjászületés, új kezdetek anélkül nem érkezhetnek be az ember életébe, ha nem engedi el a régi, idejétmúlt, beidegződéseket, helyzeteket.

Az elengedés csak az európai emberek számára nehéz dolog. Mi, a nyugati civilizációban élők, mindig magunknak szeretnénk mindent. Kapni szeretünk, begyűjteni, a tárgyak fontosak számunkra, mint az élmények, a szeretet. És az emberek is. A környezetünkben élőkkel való kapcsolatunkon is nehezen változtatunk. Inkább szidjuk, a másikat hibáztatjuk akkor is, ha mi nem érezzük jól magunkat egy kapcsolatban. Pedig ez nem szeretet. Ez csak egy megszokás. Egy helyzet megszokása. Pedig ugyanennyi erővel meg is változtathatnánk. Mert amikor a kötelékek gúzsba kötnek, és hasonló szituációkban a régi berögződéseink alapján reagálunk, akkor nem tudunk változni, változtatni. De ha gyakoroljuk az elengedést, akkor a magunk számára hatalmas energiákat szabadítunk fel. Ezektől a kötésektől, beidegződésektől megszabadulva, figyelmünket egy új helyzet felé irányíthatjuk. És amire a figyelem irányul, az kap több energiát, és beindul az életünk azon területe.

"Elengedni valamit vagy valakit, azt jelenti, hogy megváltozva menni tovább." Müller Péter

Az elengedés nem egy érzés - az elengedés egy döntés. Döntés arról, hogy a múltunk egy részét szeretettel útjára engedjük. Megtette a "kötelességét", tanított, fejlesztett, emelt. De már túlléptünk rajta. Már egy új szinten akarunk új életet kezdeni. És ahhoz, hogy szárnyaljunk, a homokzsákoktól meg kell szabadulnunk. Nem mondom, hogy könnyű. Nem mondom, hogy nem fáj. Az ember, amikor szakítani készül valakivel, elkezd nosztalgiázni. Amikor meghozza a döntést, folyamatosan a szép emlékek jutnak eszébe. Mindez azért van, mert ezer szállal kötődik a másikhoz. És ezeket a szálakat elvágni fájdalmas. A szép emlékek pedig igyekeznek ezt a folyamatot kevésbé fájdalmassá tenni. De ha új életet szeretnénk kezdeni, meg kell tanulnunk nemet is mondani. Vagy igent - a jövőnkre.

"Megtanulni élni nem más, mint megtanulni elengedni." Buddha

Feküdj hanyatt. Próbálj meg megnyugodni, képzeld el, hogy egy hófehér, vakítóan világító fény végighalad a testeden, a fejed búbjától kiindulva lefelé haladva. Érezd, hogy ez a fény átmossa a tested-lelked-szellemed. Érezd, hogy fénye feltölt és gyógyít. Képzeld el, hogy a tenyereden és a talpadon egy "kis ablak" nyílik ki, és ott távozik a testedből minden negatív energia, minden fájdalom, minden félelem. Aztán lásd magad és érezd, hogy azok a kötelékek, amelyeket rád tettek, vagy engedted, hogy rád helyezzenek, vagy éppen te hívta be őket, hol érintkeznek a testeddel. Képzeld el, hogy ezeket a kötelékeket, amelyek eddig lenyomtak, visszahúztak, most egy képzeletbeli kard segítségével elvágod. Érzed mennyire felszabadító?

Az alábbi nagyon rövid meditációt szeretettel ajánlom mindenkinek. Sokat segíthet az emberi kapcsolatainkban, a saját magunkhoz való viszonyunk átértékelésében, a fejlődésünkben. Mert sok gátat és túlzott kötődést lerombolhat, ha nyitottan hallgatjuk.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=bKTV9bHvfQM[/embed]

Köszönd meg az Égieknek az életed, magadnak az eddigi tapasztalásaidat. Köszönd meg a téged ért hatásokat, a téged körülvevő embereket. Minden egyes helyzet tanít. Mindenki ajándék az életedben, Van, akivel csak egyszer találkozol, de mégis nagy hatással van rád és megváltoztatja az életed, a gondolkodásodat, az érzéseidet. Köszönd meg, hogy ilyen ajándékot kaphattál az életben (nem mindenki számára adatik meg ez az szerencse). Köszönd meg a feladatokat, a nehézségeket, mert ezek alakítanak, fejlesztenek. És ne keseregj. Ne félj, hogy elvesztesz valamit, valakit az életedben.

"Az időd véges, úgyhogy ne vesztegesd el arra, hogy valaki más életét éled! (...) Ne engedd, hogy mások véleménye túlharsogja a saját belső hangodat! De ami a legfontosabb, legyen elég bátorságod a szívedre és a megérzéseidre hallgatni! Ők valahogy már most is tudják, mivé akarsz válni valójában." (Steve Jobs)

"Ahhoz, hogy megtartsunk valamit, nem kell erősen szorítanunk, bátran nyisd szét a tenyered, és engedd el, amit addig abban őriztél, mert idővel, ami fontos, visszatér hozzád." (Ezel)

Elengedni nem azt jelenti, hogy elvesztünk valamit. Azt jelenti, hogy utat nyitunk a szívünknek, a fénynek és hagyjuk, hogy beáramoljon a lelkünkbe, és színessé tegye az életünket.

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr416333600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása