Lótusz

Lótusz

Ezért tegyél káposztát a melledre!

2018. január 21. - Lótusz_blogger

Mutatom mire gyógyír még a káposzta.

Káposzta-szezon van. És a konyhában is sokféleképpen felhasználhatjuk ezt a magas C-vitamintartalmú zöldséget. De nem csak szájon át alkalmazhatjuk. A számomra egyik legmeghökkentőbb az az eset, amikor a mellünkre helyezzük.

 

Hogyan és miért kell a mellre rakni a kelkáposztát?

A fej kelkáposztát hűtőbe tesszük, ma ha lehűlt kivesszük. A külső levelek közül le kell szedni 4-5 lvelet, megmosni, picit begyürkélni, vagy megütögetni, hogy "összetörjön" (hogy a leve kifolyhasson).

FONTOS: szoptató kismamák NE HŰTŐ-HIDEG káposztát tegyenek a mellükre, hanem csak szoba hőmérsékletűt (nehogy a hideg miatt elapadjon a tej).

A kelkáposzta gyógyír lehet azoknak a nőknek, akik mellfájdalommal küzdenek: akár a menstruáció előtti mellfeszülésről, akár a szoptatás alatt kialakult mellgyulladásról beszélünk.

 

Mire gyógyír még a káposzta?

Azoknál, akik sok káposztát fogyasztanak, kevésbé valószínű a vastagbélrák kialakulása. A káposztában megtalálhatóak a bioflavonoidok, vitaminok és más kémiai anyagok, amelyek gátolják a tumor növekedését és megvédik a sejteket a szabadgyökök által okozott károsodástól.

Mivel ezek közül néhány anyag felgyorsítja az ösztrogén metabolizmusát, a nagy mennyiségű káposztát fogyasztó nőknél kevésbé valószínűek a mell-, méh- és petefészekrák kialakulására.

 

A káposzta rendszeres fogyasztásának öt előnye:

1. Diuretikum (vízhajtó hatású anyag) segít a cukorbetegség, az elhízás, a húgysav és a szív- és érrendszeri betegségek kezelésében és megelőzésében.

2. Csökkenti az ízületi gyulladás és a reuma tüneteit.

3. Ha hasmenés ellen küzd valaki, a káposzta glutamin tartalmának köszönhetően elősegíti a bélflóra helyreállítását, a fertőzések megelőzését, a fájdalomcsillapítást és a gyomorhurutot.

4. Gyógyítja az influenzát és megfázást.

5. A káposztában található koffein és klorogénsavak segítenek a hipertireózis (pajzsmirigy-túlműködés) problémáinak kezelésében.

 

A mellen kívül mikor hová helyezzünk káposztát?

Külsőleg nemcsak a mellgyulladásnál segít, hanem egyéb panaszokat is lehet vele kezelni.

1.Ütések és zúzódások

Csak tegyünk friss káposztalevelet az érintett területre. Ha fáj a bokánk, térdünk, annak fájdalmát is csillapítja. Helyezd a káposztalevelet a bokádra, és hagyd rajta reggelig borogatásképpen.

2. Pajzsmirigy

A pajzsmirigy működésének szabályozására is képes a káposzta. Szedj le néhány levelet, borogasd be vele a nyakad-pajzsmirigyes és vászonnal kösd rá, rögzítsd és hagyd rajta egész éjszakára. Másnap vedd le és öblítsd le a felületet.

3. Fejfájás

Ha a stressz, a fáradtság vagy az alvás hiánya miatt fáj a fejed, tegyél rá káposztát - sapkát ráhelyezve ott is marad.

És neked van-e titkos praktikád káposztával?

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr4316333880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása