Lótusz

Lótusz

Valentin napon ne virágot vegyél - inkább ments meg egy kutyát!

2019. február 01. - Lótusz_blogger

Bálint gazda is támogatja: idén Valentin napon ne virágot vegyél - inkább ments meg egy kutyát!

Amikor elkezdtem blogolni, akkor még Magos Judit is a Cafeblogon írt. Imádtam a szókimondó, vicces, cuki történeteit kedvenceiről, kedvenceivel. Azóta a Deményista Mentorklub már több, mint 66 000 tagot számlál. A tanárnőből lett állatvédő legújabb kezdeményezése nem kevesebbre vállalkozik, minthogy minél több kutyát mentsen meg egy Kelet-magyarországi gyepmesteri telepről. A Demény, a kötsög közösségi oldal és az Eszkuláp állatmentő szervezet közös akcióját Bálint gazda is népszerűsíti:

„Vannak olyan helyzetek, amikor érdemes lemondani néhány szál virágról. Jusson el ez az üzenet sokakhoz!”

animal-1787835__480.jpg pixabay


Erről szól a kezdeményezés:

"A Valentin-nap a szerelem ünnepe. Nekünk a szerelem négylábú (esetleg háromlábú) és szőrős. Februárban a Deményista MentorKlub támogatottja, Jampec miatt is, meg mert szeretjük őket: az Eszkuláp Állatvédő Egyesület. Szeretnénk egy kampányt hirdetni erre az időszakra.
Rózsaszín lufi kampány!

Nyálas, természetvédelmileg káros rózsaszín szívecskés lufi helyett támogasd kezdeményezésünket, és adj esélyt egy esélytelen kutyának, hogy valaki Négylábú Szerelme lehessen!

Február 17-én ellátogatunk Kelet-Magyarországon egy gyepmesteri telepre, hogy onnan kihozzunk minél több kutyát, akit az Eszkuláp Állatvédő Egyesület gondozásába vesz, és gazdát keresünk neki. Együtt.

Ez most egy közös és közösségi projekt.
Azt tudjuk vállalni, hogy 100 ezer forintonként kimentünk egy kutyát, akinek így megvan az orvosi, lakhatási költsége egy darabig...Nyilván nem lehet pénzen mérni az életet, de felelősen egy egyesületnek kalkulálnia kell.
Szóval.
Rajtunk, rajtatok múlik, mennyire lesz szerelmes ez a február. Hogy két életet varázsolunk rózsaszínné vagy akár tizenkettőt.
Ne lufit vegyetek, vacsora helyett jó a tepertőkrémes kenyér, és helyette adjatok életet valakinek, akit senki észre sem vesz.

Mert a gyepmesteri telep halál. Mi visszük át a szerelmet a túlsó partra!"

Itt olvass tovább: Valentin-napi Szerelemgyerek-mentés

És hogy miért épp 100 000 Ft egy kutya megmentése?

Egy kutyus első "felszerelése" a bolhairtó csepp. Ezután szüksége van egy nyakörvre. Ezen túl, akinek nincs, az kap

- egyedi azonosító chipet (3.000 Ft),

- veszettség elleni védőoltást és féreghajtót (5.000 Ft),

- kombinált oltást, majd ezt két hét múlva ismétli is (7.000 Ft),

- kennelköhögés elleni oltást (5.000 Ft).

Mindenki átesik egy állatorvosi vizsgálaton, melynek része a szívféreg gyorsteszt (3.500 Ft), valamint a 10 év feletti kutyáknál egy teljes vérkép (15.000 Ft). Szépen ütemezve megtörténnek az ivartalanítások is (kanoknál kb. 20-25.000 Ft, szukáknál 25-45.000 Ft súlytól és esetleges vemhességtől függően).

A kutyapanzióban minden eltöltött nap kutyánként 1.000 Ft. Az első hónap egy kutyára állatorvosilag minimum 40-50.000 Ft, a kutyapanziós tartást illetően február 17-től február 28-ig 12.000 Ft. Tehát máris elmegy az összegyűjtött adomány legalább fele.

Azt is tudjuk, hogy a kutyákat nem lehet azonnal örökbeadni, de még ideiglenes befogadóhoz kihelyezni sem feltétlenül. Hirdetni fogjuk őket, tényleg mindent megteszünk, hogy figyelmet kapjanak, és biztosan lesznek olyan szerencsések, akik mennek is azonnal, amint lehet, de a többség inkább nem megy majd, hanem marad, akár hónapokra is. Így nekik fizetni kell az ellátásukat, tartásukat, parazitamentesítésüket, ismétlő oltásaikat. Arról nem is beszélve, ha valakiről kiderül, hogy valami egyéb baja is van, ami kezelést igényel." eszkulap.blog.hu

Ha te is besegítenél egy kutyus életének megmentésében, az alábbiak szerint támogathatod a kezdeményezést:

Eszkuláp Egyesület
Magnet Bank
16200223-10054165
Közlemény: VALENTIN

PayPal: eszkulap2016@gmail.com

IBAN: HU45 1620 0223 1005 4165
BIC: HBWEHUHB"

További információkért kattints IDE.

Olvass tovább kutyákról a blogon: ITT.

Képek: pixabay

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr3616334262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása